• Sikkim - Lake
  • Sikkim - Rumtek
  • Sikkim stones
  • Bhutan - paisatge
  • Bhutan - Punakha
  • Bhutan - monjos
  • viajes bhutan 2

De la capital cultural de l’Índia, Calcuta, visitarem  aquests dos regnes perduts al peus de l’Himàlaia: el Bhutan on es mesura la felicitat interior bruta i el Sikkim, on es troba el Kanchenjunga, la tercera muntanya més alta del mon. Una natura exuberant, plantacions de té, orquídies, rododendres gegants, la serenitat dels petits monestirs, antigues tradicions budistes, festivals ….

Dia 1: Ciutat d'origen - Calcuta (Kolkata)

Sortida en vol internacional de línia regular cap a Calcuta, via Doha. Arribada assistència i trasllat a l’hotel.

Dia 2: Calcuta

Calcuta (Kolkata), capital de l’estat de Bengala Occidental i que va ser capital de l’Índia durant el Raj Britànic, una ciutat vibrant i sorprenent. Tenim tot el dia per visitar: el barri de Chowringhee, on veurem els fabulosos edificis colonials, el parc del Maidan, Kalighat, on es troba el temple de la deessa Kali, els voltants del pont Howrah, sobre el riu Hooghly, els petits mercats i tallers artesanals ….

Dia 3: Calcuta - Bagdogra - Darjeeling

Al matí trasllat a l’aeroport per agafar el vol a Bagdogra. Arribada i continuació per carretera fins a Darjeeling, a 2.100 metres d’altitud , estació de muntanya creada pels britànics al segle XIX, i que es famosa per les plantacions de te i el tren de muntanya “Toy train”, que es patrimoni de la humanitat.

Dia 4: Darjeeling

Ens aixecarem ben d’hora al matí per anar a veure la sortida del sol a “Tiger Hill”, des d’on tindrem unes meravelloses vistes dels Himàlaies i el Kanchenjunga. Després agafarem el “Toy train” per anar fins a Ghoom, on es troba el monestir Yiga Choling de la secta Gelupa . De tornada a la ciutat podrem visitar el seu petit zoo, l’Institut de Muntanyisme de l’Himàlaia, visitar alguna plantació de té i recórrer els seus basars.

Dia 5: Darjeeling - Pelling

Al matí sortida cap a Naya Bazar, on hi ha la frontera entre Bengala Occidental i Sikkim. Seguim fins a Pelling, on es troba el monestir de Pemayangtse, “Perfecte Sublim Lotus”, de la secta Nyingma, el més antic de Sikkim, on trobem una mostra excel·lent de thangkas i murals. També podem visitar el petit monestir de Sangachoeling.

Dia 6: Pelling - Rumtek - Gangtok

Al matí sortida cap a Gangtok, la capital del Sikkim. Abans d’arribar visitarem el monestir de Rumtek, seu principal del llinatge Karma Kagyu. El complex, el més gran de Sikkim, està format pel temple principal, amb la estupa daurada , i l’Institut Karma Shri Nalanda, d’estudis budistes, i rodejat de petits santuaris. L’espectacular sala d’oracions, amb unes enormes columnes vermelles, està coberta de colorits murals i thangkas. Arribada a Gangtok i allotjament.

Dia 7: Gangtok - Tsongmo Lake - Gangtok

Avui farem l’excursió a Tsongmo Lake, a uns 40km de Gangtok i a 3.780m d’altitud. Després de la visita tornada a Gangtok, on podrem seguir visitant la ciutat: el monestir Enchey, l’Institut de tibetología, l’antic Lal Bazaar

Dia 8: Gangtok - Kalimpong

Al matí sortida cap a Kalimpong, de tornada a Bengala Occidental i a prop de la frontera amb Bhutan. Travessarem espectaculars paisatges amb boscos de Rododendres gegants i plantacions de cardamom. A l’arribada visitarem la ciutat: el Tsonga gompa i Tharpa Choling gompa, la casa del Dr. Graham, la zona comercial de Tenth Mile….

Dia 9: Kalimpong - Phuentsholing

Sortida cap a Bhutan. Anirem seguint el riu Teesta, i travessarem plantacions de té, fins arribar a Jalgaon, on creuarem la frontera i entrarem a Bhutan. Continuació fins a Phuentsholing i allotjament.

Dia 10: Puentsholing -Thimphu

Sortida cap a Thimphu la capital de Bhutan, situada a uns 2.400m d’altitud. En ruta farem alguna parada per visitar petits poblets i monestirs.

Dia 11: Thimphu

Dia per visitar la ciutat: el Memorial Chorten construït en memòria del rei Jigme Dorji Wangchuck i dedicat a la pau mundial, el Monestir de Changangkha del segle , el Motithang mini zoo on veurem el Takin, antílop autòcton del Bhutan, el Centre artesanal i la Biblioteca nacional. També tindrem temps lliure per passejar pel mercat.

Dia 12: Thimphu - Punakha - Wangdue Phodrang

Sortida cap a Wangdue Phodrang . De camí farem una parada al pas de Dochu-la situat a 3.080 metres d’alçada des d’on si el temps ho permet gaudirem d’una de les vistes més boniques de Bhutan. Arribada y visita del Wangdue Phodrang Dzong, situat sobre un turó i que domina tota la zona. Per la tarda anirem a visitar Punakha Dzong, antiga fortalesa i monestir budista. Està construïda entre dos rius i ha sobreviscut riuades i incendis. Cada any, al febrer es fa una processó anomenada Punakha Serda per commemorar la victòria sobre els tibetans. La seva construcció és una barreja de característiques xineses, tibetanes i bhutaneses. Al Dzong es troben nombrosos temples sagrats, com el Macchin Lhakhang, que acull el cos embalsamat de Shabdung Ngawang Namgyal que va ser qui va manar construir la fortalesa. Després de la visita tornada a l’hotel a Wangdue.

Dia 13: Wangdue Phodrang - Paro

Sortida cap Paro. En ruta visitarem la construcció més antiga del Bhutan, el Simtokha Dzong. Actualment és una universitat d’estudis budistes. Arribada a Paro i allotjament.

Dia 14: Paro

A primera hora del matí, sortirem cap a Ramthongkha on iniciarem una caminada que ens portarà al famós Dzong Taktsang, “Niu del Tigre”. Aquest monestir, és un dels més venerats Nyes (llocs sagrats) en el món dels budistes, es va construir a la part alta d’una lleixa de roca escarpada de gairebé 800 metres on es creu que el llegendari Guru Padmasambhava va volar a través del Tibet a l’ esquena d’un tigre per vèncer els dimonis que s’oposaven a les idees del Budisme a Bhutan. A la tarda visitarem Rinpung Dzong, important monestir budista. Seguint un sender fins al riu Chu, tornarem al centre de Paro per fer una volta pel seu mercat. També visitarem la Fortalesa de Drukgyel, “fortalesa de la victòria”, construïda per commemorar la victòria sobre els invasors tibetans, i el Santuari Kichu Lhakhang, un dels més antics i sagrats del regne.

Dia 15: Paro - Calcuta

A l’hora indicada trasllat a l’aeroport per agafar el vol fins a Calcuta. Arribada i connexió amb el vol de tornada. Nit a bord.

Dia 16: Calcuta - Ciutat d'origen

Arribada i final dels nostres serveis.

K-logo final - símbol

 

Demana el teu pressupost a mida

Truca’ns: 931 426 891

 

pdficon