Els que coneguin l’Índia, i hagin viatjat per les seves carreteres, amb un trànsit impossible, en els seus trens interminables o en avió, es sorprendran en descobrir que hi ha una manera de viatjar a través del país amb total tranquil·litat: un creuer a bord de un vaixell amb totes les comoditats.

West Bengal - ABN Rajmahal 2

L’Índia compta amb més de 2.800km dels rius i vies navegables, que travessen grans ciutats, espectaculars Parcs Naturals, amb una fauna salvatge única, importants monuments històrics i des dels quals ens podem endinsar al cor de l’Índia rural.

Viatjar pel riu ens oferirà una sensació de pau i serenitat, ens permetrà tenir una visió diferent del país, coneixent llocs sense les grans aglomeracions de turistes, observant de prop el dia a dia dels vilatans i apropant-nos a l’espiritualitat que a l’Índia sempre està relacionada els rius..

D’entre les diferents opcions hem triat dues a l’Índia de l’Est, una a Assam i una altra a Bengala Occidental, encara que hi ha diferents opcions, la millor època per gaudir del viatge és des d’octubre a finals d’abril, quan ja han acabat els monsons.

Els dos tenen com a punt de partida Calcuta, capital de l’estat de Bengala Occidental, una de les ciutats més interessants i sorprenents del subcontinent Indi.

Assam Cruise

Assam: Creuer pel Brahmaputra

El creuer a través del riu Brahmaputra ens permetrà conèixer la cultura única de la zona, fusionant l’Índia i el Sud-est asiàtic, amb una visita a Sibsagar, l’antiga capital dels reis Ahom, així com a l’illa de Majuli, l’illa fluvial més gran del món, amb les seves comunitats monàstiques hindús famoses per les seves danses i art musical. També gaudirem de la Natura salvatge d’aquesta part de l’Índia, visitant el Parc Nacional de Kaziranga, Patrimoni de la Humanitat i llar d’un gran nombre de Rinoceronts Indis.

Bengala Occidental: Creuer pel Sagrat Ganges

El Ganges és el riu més sagrat de l’Índia, en el qual es reflecteix la seva cultura mil·lenària. En aquest creuer farem un recorregut a través del Hugli, subsidiari del Ganges en la seva part baixa, una manera diferent de descobrir alguns tresors ocults, fora de les principals rutes turístiques: petits pobles, magnífics temples, ciutats carregades d’història, espectaculars mesquites .

West Bengal - ABN Rajmahal

Lectura recomenada:

“Mar de Roselles” Amitav Gosh Ed.Amsterdam

Sinopsis:

Les aigües sagrades del Ganges, la badia de Bengala, l’oceà Índic. Interminables camps de roselles i sinuosos camins de terra, esquitxats de viles i temples, el gresol humà i religiós de la bullente Calcuta … Tot això i molt més constitueix l’escenari on conflueix el polifacètic col·lectiu humà que conforma l’univers de Mar de roselles , una novel·la que ens endinsa en el món colonial d’Àsia del segle XIX.

mar-de-roselles (1)

Compartir