Un dels majors atractius que ens ofereix Bangla Desh, és la possibilitat de recórrer els Sundarbans, un entorn natural espectacular i que és un paradís per pels amants de la natura.

Els Sundarbans es troben en el delta dels rius Ganges i Brahmaputra, a la zona de Bengala, i tenen una extensió de 10.000 km2 de terra i aigua. El 60% del seu superfície es troba a Bangla Desh, i la resta a l’Índia. El Parc Nacional dels Sundarbans ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, alberga el major bosc de manglars del món i també és la llar d’una elevada població de tigres de bengala, que s’han adaptat a una vida gairebé amfíbia, recorrent nedant llargues distàncies, i alimentant-se de peixos i crancs.

sunderbans - bangladesh

La vida a la zona està totalment dominada pel ritme de les marees. La salinitat de les aigües i la falta d’aigua potable, fan a la supervivència sigui un repte continu. Malgrat això aquí trobem una gran diversitat d’espècies, algunes d’elles en perill d’extinció. En ser un espai de transició entre el mar, les aigües dolces i sistemes terrestres, proporcionen un hàbitat únic per a nombroses espècies de peixos i crustacis. També trobem antílops, guineus voladores, manis, coneguts com pangolins, senglars, mangostes, macacos, cocodrils, tortugues, una gran varietat d’aus i l’estrany dofí del Ganges

La població que habita les petites illes i llogarets dels Sundarbans, són tradicionalment pescadors, llenyataires i recol·lectors de mel. Gent senzilla, amb escassos recursos, la majoria d’ells descendents dels refugiats que van instal·lar aquí les seves llars en la seva fugida després de la partició de l’Índia i el Pakistan, i més tard, quan es va establir la república de Bangla Desh.

fotos viajes

Lectura recomanada:

“La Marea hambrienta” Amitav Ghosh Ed. Emece

Sinopsi: En una estació de tren, dos desconeguts es troben casualment i comparteixen un breu trajecte. Piya és una biòloga nord-americana de pares hindús que ha arribat a les Sundarbans a la recerca d’una rara espècie de dofí d’aigua dolça. Kanai és un traductor i empresari de Nova Delhi i viatja a les illes a petició del seu tia, que ha trobat un diari que el seu difunt marit va deixar a Kanai. El contingut del diari revela un misteri que Kanai ha de resoldre i que el portarà a entrellaçar seu destí amb el de Piya i el de Fokir, un personatge tan sorprenent com el mateix paisatge pel qual els tres viatgen i que canviarà les seves vides per sempre.

la-marea-hambrienta-LMH-3

Compartir