bhutan holidays

Clima

El clima de Bhutan és molt variat segons la zona: subtropica,l a les planes meridionals; els hiverns són frescos i els estius calorosos a les valls centrals; i a la zona de l’Himàlaia, són gèlids els hiverns i frescos els estius. Però en general, de desembre a febrer el clima és molt fred, i entre maig i setembre arriben les fortes pluges dels monsons.

Moneda

La moneda oficial és el Ngultrum (BTM). Un BTM equival a 100 chetrum. Monedes de 5, 10, 25 i 50 chetrums i 1 ngultrum. Bitllets d’1, 2, 5, 10, 20, 50 i 100 ngultrum. La moneda índia també és de curs legal . 1 EUR = 65 BTN.

No hi ha problema per utilitzar la targeta de crèdit més habituals a les ciutats.

Electricitat

El corrent és de 230V – 50 Hz. Els endolls són de dos i tres clavilles, en principi no cal cap adaptador.

Aconsellem portar una petita llanterna, ja que en algunes zones són freqüents les apagades.

Diferència horària

Butan es troba a la franja +6 GTM, tot el país es regeix pel mateix horari i no hi ha canvis estacionals.

Pel que fa a Espanya la diferència és de + 5hrs a l’hivern i + 4 hores a l’estiu.

Religió

El 70% de la població practica el budisme tàntric de les escoles Kagyu i Nyingma. També es practica l’hinduisme (22%), la religió bön i l’islam.

Documentació

Cal passaport en regla amb una vigència mínima de 6 mesos des de l’arribada a Bhutan.

Els visats de Bhutan els tramiten les agències locals, però es formalitzen i lliuren a l’arribada, cal portar dues fotografies . Per fer el tràmit cal la fotocòpia escanejada del passaport com a mínim 30 dies abans de la sortida. El preu és d’uns 40$.

Telèfon – Internet

En general no hi ha problema amb les línies telefòniques .. També és possible utilitzar el nostre telèfon mòbil, hem de contactar amb la nostra companyia a Espanya perquè ens informin de les condicions.

Trobem internet sense problemes per tot el territori, i en la majoria dels hotels.

Llengua

L’idioma oficial és el l bhutanès o Dzongkha, llengua d’origen tibetà. El Govern utilitza, a més, l’anglès, idioma en què publica les lleis i en el qual s’educa a les escoles. Es calcula que hi ha al país unes 24 llengües no oficials, totes elles tibetanes a excepció del nepalès.

Sanitat

No hi ha cap vacuna obligatòria per entrar al Bhutan. Abans de sortir recomanem consultar als centres de vacunació internacional perquè ens informin de possibles vacunes recomanades i consells sanitaris segons les zones a visitar i el tipus de viatge.