Nepal - Bodnath Temple

Clima

Documentació

El clima del Nepal varia amb la seva topografia. S’estén des del tropical a l’àrtic, depenent de l’altitud. La regió de Terai, que es troba a la part sud tropical del país, per exemple, té un clima càlid i humit. Les regions intermèdies són agradables gairebé tot l’any, encara que a l’hivern els matins i les nits són molt fredes. La regió muntanyosa del nord, al voltant d’una altitud per sobre de 3353 metres té un clima alpí amb una temperatura considerablement més baixa a l’hivern.

Moneda

La moneda oficial del Nepal, és la Rupia Nepalesa. Una rupia equival a 100 paisa. Els bitllets s’emeten en denominacions de 1,000, 500, 100, 50, 20, 10, 5, 2 i 1. D’altra banda, les monedes tenen denominacions de 50, 25 i 10 paisa.

1 € = 105 NPR

Podem utilitzar les targetes de crèdit en les principals ciutats.

Electricitat

El corrent és de 240V – 50 Hz. Els endolls són de dos o tres clavilles, en principi no cal cap adaptador.

Aconsellem portar una petita llanterna, ja que en algunes zones són freqüents les apagades.

 

Diferència Horària

Nepal es troba a la franja +5.45 GTM, tot el país es regeix pel mateix horari i no hi ha canvis estacionals.

Pel que fa a Espanya la diferència és de + 4.45hrs a l’hivern i + 3.45horas a l’estiu.

 

Cal passaport en regla amb una vigència mínima de 6 mesos i 2 pàgines lliures.

És obligatori un visat d’entrada, que normalment es tramita a l’entrada al país, sigui a l’aeroport o la frontera terrestre, el preu és de 25 $ -40$ segons la durada del mateix i cal una foto.

Telèfon-Internet

En general no hi ha problema amb les línies telefòniques, podem trobar locutoris per realitzar trucades en qualsevol poble o ciutat, a preus molt econòmics. També és possible utilitzar el nostre telèfon mòbil, hem de contactar amb la nostra companyia a Espanya perquè ens informin de les condicions.

Trobem internet sense problemes per tot el territori, i en la majoria dels hotels, pot ser gratuït o de pagament.

Llengua

La llengua oficial és el Nepalès. Encara que existeixen multitud de llengües locals. L’anglès és habitual.

Sanitat

No hi ha cap vacuna obligatòria per entrar a Nepal. Abans de sortir recomanem consultar als centres de vacunació internacional perquè ens informin de possibles vacunes recomanades i consells sanitaris segons les zones a visitar i el tipus de viatge.

Religió

Encara que trobem importants centres de peregrinació budista al Nepal, només un 11% de la població practica el budisme, la majoria practica l’hinduisme (85%), També trobem altres religions minoritàries: kirant (xamanisme), islam i cristianisme.