Guido da Rozze

Clima

Molt variat i divers al llarg del país, de manera que tot l’any és bona per viatjar, quan en una zona trobem pluges i fred, sempre hi ha una altra seca i assolellada. Al Sud, hi ha dues estacions, la humida (de maig a novembre), amb petits ruixats diaris i la seca (de desembre a abril). Al Centre, el clima és calorós durant tot l’any, però entre novembre i desembre, arriben les pluges del monsó … Al Nord distingim l’hivern, fred i humit (de novembre a abril) i l’estiu, calorós i sec (de maig a octubre).

 

Moneda

La moneda oficial és el Dong (VND), encara que en la pràctica el dòlar americà funciona com a segona moneda a tot el país. A les grans ciutats podem utilitzar les targetes de crèdit més habituals.

El canvi aproximat és d’1 USD = 23.000 VND

Hi ha bitllets de 11 denominacions diferents, que canvien en la mida, disseny i el color, tots porten l’efígie de Ho Chi Minh a l’anvers. Recentment s’han posat monedes en circulació, encara que no són molt freqüents.

Electricitat

El corrent és de 220 V – 50 Hz. Els endolls són de dues clavilles com a Europa. Aconsellem portar una petita llanterna, ja que en algunes zones són freqüents les apagades i també per a la visita a alguns monuments.

Documentació

l passaport en regla amb una vigència mínima de 6 mesos des de l’entrada al país i dues pàgines en blanc.

Des de l’1 de juliol de 2015, els ciutadans espanyols no necessiten visat per entrar al Vietnam, sigui quin sigui el propòsit del viatge, sempre que la seva estada no excedeixi de 15 dies i facin una sola entrada en territori vietnamita. Per a estades més llargues i entrades múltiples es necessita visat, que es pot obtenir a l’Ambaixada de Vietnam a Madrid o a l’arribada, per al que es necessita una carta d’invitació d’una agència vietnamita.

Telèfon- Internet

En general no hi ha problema amb les línies telefòniques, es pot trucar des dels hotels tot i que els preus són elevats. També és possible utilitzar el nostre telèfon mòbil, hem de contactar amb la nostra companyia a Espanya perquè ens informin de les condicions, i si el mòbil és lliure podem comprar una targeta local amb preus molt econòmics … Trobem internet sense problemes per tot el territori , i en la majoria dels hotels.

Llengua

La llengua oficial és el vietnamita, que és una barreja d’elements de les altres llengües de la zona. És un idioma tonal, pel que és molt difícil d’aprendre per als occidentals, s’escriu amb l’alfabet romà, i els accents són els que marquen els diferents tons. La majoria de les minories ètniques tenen el seu propi llenguatge oral, i 24 d’elles tenen un sistema propi d’escriptura.

Diferència horària

Vietnam, es troba en la franja +7 GTM, tot el país es regeix pel mateix horari i no hi ha canvis estacionals. Pel que fa a Espanya la diferència és de +6 hores a l’hivern i +5 hores a l’estiu.

Religió

La majoria de la població practica el Budisme Mahayana, com a la Xina i el Japó. Però també es practiquen moltes altres religions, com el Confucianisme, el Taoisme (que encara que no poden considerar-religions, té una gran influència en el pensament filosòfic vietnamita), l’Islam, el Catolicisme i algunes religions autòctones com el Caodaisme i el Hoahaoísme.

Sanitat

No hi ha cap vacuna obligatòria per entrar a Vietnam. Abans de sortir recomanem consultar als centres de vacunació internacional  perquè ens informin de possibles vacunes recomanades i consells sanitaris segons les zones a visitar i el tipus de viatge.