Camboya - Bayon Temple

Clima

Documentació

El clima de Cambodja és tropical i està dominat per dos monsons que marquen de forma absoluta tot el ritme de la vida rural: el monsó fred i sec, del nord-est, que porta amb si poca pluja i que s’estén dels mesos de novembre a març i el monsó humit, del sud-oest, que s’inicia al maig i que dura fins a Octubre, portant amb si forts vents i pluges i uns alts índexs d’humitat.

El passaport en regla amb una vigència mínima de 6 mesos des de l’entrada al país i dues pàgines en blanc.

Cal un visat de turista d’un mes (30 USD), es pot obtenir a l’arribada als aeroports de Phnom Penh i Siem Reap i en les fronteres terrestres. També es pot obtenir en línia a la pàgina del govern  , pagant 7USD de despeses de tramitació.

Moneda

Telèfon-Internet

La unitat monetària és el Riel (KHR), encara que el dòlar americà és, en realitat, la primera moneda del país. Els rails queden reservats per a les petites compres i les moto taxis. La resta es paga en dòlars.

El canvi aproximat és d’1 USD = 4.000 KHR

Podem canviar dòlar a rail en bancs, cases de canvi, mercats, hotels i botigues tot i que sempre en petites quantitats. A l’oest del país es poden utilitzar també els baths tailandesos. No hi ha mercat negre.

A les ciutats importants, podràs obtenir diners en metàl·lic amb la targeta de crèdit, però les comissions són força elevades.

Electricitat

El corrent és de 220V – 50 Hz. Els endolls són de dos clavilles com a Europa

Aconsellem portar una petita llanterna, ja que en algunes zones són freqüents les apagades i també per a la visita als temples .

Llengua

Lllengua Khmer o llengua Comboianta. És coneguda per tots els cambodjans encara que els grups ètnics conserven la seva pròpia llengua. En algunes zones es parlen dialectes del khmer.

En general no hi ha problema amb les línies telefòniques, es pot trucar des dels hotels tot i que els preus són elevats. També és possible utilitzar el nostre telèfon mòbil, hem de contactar amb la nostra companyia a Espanya perquè ens informin de les condicions, i si el mòbil és lliure podem comprar una targeta local amb preus molt econòmics .. Trobem internet sense problemes per tot el territori, i en la majoria dels hotels.

Diferència horària

Cambodja es troba a la franja +7 GTM, tot el país es regeix pel mateix horari i no hi ha canvis estacionals.

Pel que fa a Espanya la diferència és de +6 hrs a l’hivern i +5 hores a l’estiu.

Sanitat

No hi ha cap vacuna obligatòria per entrar a Cambodja. Abans de sortir recomanem consultar als  centres de vacunació internacional  perquè ens informin de possibles vacunes recomanades i consells sanitaris segons les zones a visitar i el tipus de viatge.

Religió

La majoria de la població practica el budisme Theravada. Hi ha grups minoritaris de musulmans, cristians i algunes ètnies practiquen un animisme molt peculiar propi de Cambodja, resultat de la barreja de creences ancestrals amb el budisme ei l’hinduisme.