Myanmar - Shwedagon Pagoda

Clima

El clima de Myanmar és tropical i es distingeixen tres estacions:

-Estació Calorosa: de març a finals de maig, amb temperatures elevades, sobretot a la zona central.

– Monsó: de juny a finals de setembre-octubre. Època de pluges, les típiques del monsó, que cauen normalment a mitja tarda i amb temperatures més suaus.

-Estació Seca: d’octubre a finals de febrer. No fa molta calor i les pluges són anecdòtiques.

 

Documentació

Cal passaport en regla amb una vigència mínima de 6 mesos des de l’entrada al país i dues pàgines en blanc.

Existeix un sistema de sol·licitud online per als visats disponibles en el següent enllaç : http://evisa.moip.gov.mm/ . Aquest sistema s’està aplicant temporalment per les entrades al país que es produeixin a l’aeroport de Yangon. La tramitació del visat té una durada màxima de 5 dies i un cost de 50 dòlars. El sol·licitant rebrà en el seu email un “Approval Letter” que haurà de presentar en frontera. el termini màxim d’estada és de 28 dies.

Moneda

Telèfon – Internet

La unitat monetària és el Kyat (MMK), dividit en 100 pyas.

El canvi aproximat és de 1 € = 1.200 MMK

Podem portar Euros sense problemes, tot i que el dòlar segueix sent la moneda estrangera preferida, els bitllets han de ser nous i estar en perfecte estat.

 A les principals ciutats podem utilitzar les targetes de crèdit.

La telefonia a Myanmar és bastant deficient, es pot trucar des dels hotels tot i que els preus són elevats. econòmics. Tenim accés a internet a la majoria de llocs turístics i als hotels.

Electricitat

El corrent és de 220 V – 50 Hz. Els endolls són de dos o tres clavilles. No cal adaptador .. Aconsellem portar una petita llanterna, ja que en algunes zones són freqüents les apagades i també per la visita als temples .

Llengua

El Birmà és la llengua oficial. Encara que també es parlen altres llengües dels diferents grups ètnics: Shan, Karen, Kachin, Chin, Mon, Xinès … L’anglès s’ensenya com a segona llengua.

Diferencia horària

Myanmar es troba a la franja +6.30 GTM, tot el país es regeix pel mateix horari i no hi ha canvis estacionals.

Pel que fa a Espanya la diferència és de +5.30 hrs a l’hivern i +4.30 hores a l’estiu.

Religió

La majoria de la població practica el budisme Theravada. També es practica el cristianisme, l’islam (practicat pels Rohingya, un grup perseguit i sense drets), el culte animista dels Nats (esperits) i també hinduisme .

Sanitat

No hi ha cap vacuna obligatòria per entrar a Myanmar. Abans de sortir recomanem consultar als centres de vacunació internacional perquè ens informin de possibles vacunes recomanades i consells sanitaris segons les zones a visitar i el tipus de viatge.