ÍNDIA

3293538655_f503d55359_b

El Nord de l’Índia és molt més que una regió, i ens ofereix un ampli ventall de possibilitats: el majestuós Rajasthan, amb els seus forts i palaus, i les daurades sorres del desert del Thar. Uttar Pradesh, on destaca el màgic Taj Mahal i l’eterna Benarés. El desconegut Gujarat, amb els seus fabulosos temples jainís, parc natural i els aiguamolls salobres del Rann Kutch. L’espiritualitat de la regió de Himachal Pradesh i Uttarakhand, amb els seus nombrosos ashrams i la zona sagrada de les fonts del riu Ganges. I el Panjab, on trobem el “Temple d’Or” de Amritsar, cor de la religió Sij.

Les fragàncies de les espècies i les flors omplen els nostres sentits des del primer moment que vam arribar al Sud de l’Índia. Una zona plena de llocs excepcionals i variats que ens permeten una gran selecció de diferents opcions a l’hora de dissenyar el nostre viatge. L’espiritualitat dels temples i ashrams a Tamil Nadu, travessant les verdes plantacions d’arròs. L’exuberant naturalesa de Kerala: plantacions de te, passejos a lloms d’elefants, la tranquil·litat dels backwaters, el relax i benestar dels centres de ayurveda (medicina tradicional): L’important llegat històric de Karnataka, amb impressionants temples, que trobem en petits llogarets rurals, com Belur, Halebid o Badami, Mysore, la ciutat de la seda i el sàndal. Les fabuloses platges a Goa. I la vibrant Bombai, on conviuen passat i futur.

India Sur
Orissa - Tribes Bonda

Podem començar el nostre viatge a Calcuta, una ciutat plena de multituds, però que més enllà dels tòpics, els que es decideixin a descobrir-la, trobaran en ella un món singular i petits racons inoblidables. En aquesta zona trobem alguns dels estats més remots: l’antic regne de Sikkim, de tradició budista i amb espectaculars paisatges de l’Himàlaia, Orissa i Chhattisgarh, amb una gran diversitat d’ètnies tribals i antigues tradicions, i Arunachal Pradesh, Assam i Nagaland , amb paisatges i festivals únics. També podrem descobrir els Sundarbans, el bosc de manglars més gran del món. Des d’aquí podem completar el nostre viatge amb una visita a Bhutan o a Bangla Desh.

Índia Central, el cor de l’Índia, formada pels estats de Maharastra, Madhya Pradesh i Chhattisgarh: des de Bombai, la capital econòmica del país, on conviuen passat i futur, temples i discoteques, ens aproparem a les famoses coves d’Ajanta i Ellora, visitarem llocs plens d’història, com Mandu i Maheshwar, importants ciutats sagrades com Nasik i Ujjain, i capitals d’antics regnes principescos com Indore i Bhopal. I per als amants de la natura, descobrirem alguns dels parcs més importants del país, inclosos en el “Projecte Tigre“: Bandhavgarh, Kanha, Panna, Pench i Satpura. I finalment, Chhattisgarh, un estat qnou, encara inexplorat i que ens ofereix una gran riquesa cultural i arquitectònica, visitarem poblats tribals: Bison Horn Maria, Baiga, Muria i els espectaculars temples de Bhoramdeo.

Maheshwar - Narmada river