• viajes bangladesh 1
  • viajes bhutan 2
  • viajes bangladesh 4
  • viajes bhutan 1

Una combinació insòlita per conèixer l’est del subcontinent Indi, des del delta del Ganges al’Himàlaia, dos països que ens sorprendran,  pels seus paisatges, per la riquesa cultural i per la gent.

 

Dia 1: Ciutat d'origen - Dhaka

Sortida des de la ciutat d’origen en vol de línia regular, via Doha, fins Dhaka. Nit en vol.

Día 2: Dhaka

Arribada a Dhaka a primera hora del matí. Assistència i trasllat a l’hotel. Després d’esmorzar sortida per visitar la ciutat. El nostre recorregut s’inicia a Olt Dhaka i començarem a la vora del riu Buriganga, a Sadarghat, on es concentren multitud de petites i grans embarcacions que transporten passatgers a totes hores, visitarem Ahsan Manzil, antic Palau residencial del Nabab, passejarem per l’únic carrer hindú Shakariya Bazar per conèixer el seu estil de vida, l’Església Armènia del segle XVIII i la Tara Masjid (mesquita de l’estrella). A la tarda visitarem el Jatiyo Sangsad Bhaban, l’edifici del Parlament, construït per Louis Khan, seguirem cap a Lalbag fortalesa de segle XVII, i el temple hindú de Dhakeswari. Allotjament.

Día 3: Dhaka – Jessore - Kulna

Matí lliure. A l’hora indicada trasllat a l’aeroport per agafar el vol fins a Jessore. Trasllat per carretera fins Kulna. Arribada i allotjament.

Día 4: Kulna – Sundarbans

Sortim cap Mongla, des d’on iniciarem el nostre recorregut pels Sundarbans. Arribada i trasllat al vaixell amb el qual recorrerem aquesta zona. Nit a bord.

Día 5: Sundarbans

Dia per recórrer el bosc de manglars de Sundarbans, llar d’una important població de tigres. Els 10.000 quilòmetres quadrats de vegetació dels manglars de Sundarbans seran el teló de fons del recorregut. Visitarem diferents zones, farem senderisme a l’interior del bosc, recorrerem les petites aldees, per conèixer la vida dels pescadors de la zona.

Día 6: Sundarbans – Kustia - Rajshahi

Sortida cap a Rajshahi. En ruta ens aturarem a Kustia, on visitarem la casa de Rabindranath Tagore i el mausoleu de Lalon Shah. A la tarda trobarem diferents mercats locals fins a arribar a Rajshahi, on si el temps ho permet veurem la posta de sol a la vora del riu Ganges. Allotjament.

Día 7: Rajshahi – Puthia – Paharpur - Bogra

Sortida cap a Bogra En ruta visitarem la ciutat temple de Puthia, amb sis temples hindús de terracota i el Palau Reial. Els treballs de terracota dels temples ens expliquen les històries del Ramayana i Mahabaratha. Després de la visita seguirem fins Paharpur, on trobem la Somapura Mahavihara, Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO i una de les viharas més importants del subcontinent indi i que era un important centre intel•lectual. A la tarda arribada a Bogra.

Día 8: Bogra – Mahasthangarh –Grameen Bank - Kantanagar – Tangail (Ubinig)

Després d’esmorzar, visitarem les ruïnes de la ciutadella de Mahasthangarh, que data del segle III ac i correspon la civilització més antiga de Bengala, també ens aproparem al seu mercat d’hortalisses, que és el més gran de la zona. A continuació visitarem un projecte de Grameen Bank, creat pel premi Nobel de la Pau Mohammad Yunus. A la tarda seguim cap a Kantanagar, per visitar el temple hinduista de Kantaji dedicat al déu Khrisna. Finalitzem la ruta a Tangail. Ens allotjarem a Ubinig, una organització dedicada al desenvolupament social, polític, econòmic i cultural de la zona.

Día 9: Tangail- Dhaka

Al matí visitarem alguns dels projectes de Ubinig, i els seus voltants, famós per la seva artesania. Aquí, a gairebé tots els pobles, la gent fa diferents tipus de treball tradicional, visitarem alguns llogarets locals i la Mesquita Atia del segle XVIII. Després de la visita continuació per carretera fins a Dhaka. Arribada i allotjament.

Día 10: Dhaka – Chittagong

Llarg dia de ruta fins Chittagong, la segona ciutat del país a la vora del riu Karnaphuli. Arribada i allotjament

Día 11: Chittagong – Rangmati – Lago Kaptai

Després de l’esmorzar sortida cap a Rangamati, coneguda com la ciutat dels llacs. Recorrerem en vaixell el Kaptai Lake, visitant algunes de les illes on trobem diferents grups ètnics, el més gran és el dels Chakma, d’origen tibetobirmà, visitarem els seus poblats i mercats.

Día 12: Rangmati - Bandarban

Després d’esmorzar, visitarem el temple budista a Raj Bana Vihara i el mercat tribal. A continuació sortida cap a Bandarban. Travessarem espectaculars paisatges, visitarem alguns pobles tribals i mercats. A l’arribada a Bandarban, visitarem el temple d’or, i en una petita barca recorrerem el riu Sangu per gaudir de l’estil de vida dels habitants de la ciutat.

Día 13: Bandarban – Chittagong - Dhaka

Al matí seguirem visitant alguns mercats i temples. A l’hora indicada trasllat a l’aeroport de Chittagong, per agafar el vol fins a Dhaka. Arribada i trasllat a l’hotel.

 

Día 14: Dhaka – Paro - Thimphu

Al matí trasllat a l’aeroport per agafar el vol fins a Paro, a Bhutan. Arribada i trasllat per carretera fins a Thimphu, la capital de Bhutan i la ciutat més moderna del país.

Día 15: Thimphu

Dia per visitar la ciutat: el Memorial Chorten construït en memòria del rei Jigme Dorji Wangchuck i dedicat a la pau mundial, el Monestir de Changangkha del segle , el Motithang mini zoo on veurem el Takin, antílop autòcton del Bhutan, el Centre artesanal i la Biblioteca Nacional. També tindrem temps lliure per passejar pel mercat.

Día 16: Thimphu – Punakha

Sortida cap a Punakha, que va ser capital de Bhutan fins 1955. De camí farem una parada al Pas de Dochu-la situat a 3.080 metres d’alçada des d’on si el temps ho permet gaudirem d’una de les vistes més boniques de Bhutan. Després de la petita parada, seguim cap a Punakha. A l’arribada visitarem Punakha Dzong, antiga fortalesa i monestir budista. Està construïda entre dos rius i ha sobreviscut riuades i incendis. Cada any, al febrer es fa una processó anomenada Punakha Serda per commemorar la victòria sobre els tibetans. La seva construcció és una barreja de característiques xineses, tibetanes i bhutaneses. Al Dzong es troben nombrosos temples sagrats, com el Macchin Lhakhang, que acull el cos embalsamat de Shabdung Ngawang Namgyal que va ser qui va manar construir la fortalesa.

Día 17: Punakha – Paro

Sortida cap Paro. En ruta visitarem la construcció més antiga del Bhutan, el Simtokha Dzong. Actualment és una universitat d’estudis budistes. Arribada a Paro i allotjament.

Día 18: Paro

A primera hora del matí, sortirem cap a Ramthongkha on iniciarem una caminada que ens portarà al famós Dzong Taktsang, “Niu del Tigre”. Aquest monestir, és un dels més venerats Nyes (llocs sagrats) en el món dels budistes, es va construir a la part alta d’una lleixa de roca escarpada de gairebé 800 metres on es creu que el llegendari Guru Padmasambhava va volar a través del Tibet a l’ esquena d’un tigre per vèncer els dimonis que s’oposaven a les idees del Budisme a Bhutan. A la tarda visitarem Rinpung Dzong, important monestir budista. Seguint un sender fins al riu Chu, tornarem al centre de Paro per fer una volta pel seu mercat. També visitarem la Fortalesa de Drukgyel, “fortalesa de la victòria”, construïda per commemorar la victòria sobre els invasors tibetans, i el Santuari Kichu Lhakhang, un dels més antics i sagrats del regne.

Día 19: Paro – Dhaka

A l’hora indicada trasllat a l’aeroport per agafar el vol fins a Dhaka. Arribada i connexió amb el vol de tornada. Nit a bord.

Dia 20: Dhaka - Ciutat d'origen

Arribada i final dels nostres serveis.

Kartika

 

Demana el teu pressupost a mida

pdficon