• West Bengal - ABN Rajmahal 2
  • West Bengal - Katra Majid
  • West Bengal - Rural life
  • West Bengal - Kalna Shiva Temple
  • West Bengal - ABN Rajmahal
  • West Bengal - ABN Rajmahal sundeck

Ganges és el riu més sagrat de l’Índia, en el qual es reflecteix la seva cultura mil·lenària. En aquest creuer farem un recorregut a través del Hugli, subsidiari del Ganges en la seva part baixa, una manera diferent de descobrir alguns tresors ocults, fora de les principals rutes turístiques: petits pobles, magnífics temples, ciutats carregades d’història, espectaculars mesquites …. Iniciem el viatge a Calcuta, una ciutat de contrastos, sempre sorprenent i que va ser antiga capital del Raj Britànic.

Dia 1: Ciutat d'origen - Calcuta (Kolkata)

Sortida en vol internacional de línia regular cap a Calcuta, via Doha. Arribada assistència i trasllat a l’hotel.

Dia 2: Calcuta – Farakka

Matí lliure. Al migdia trasllat a l’estació de tren per agafar el tren fins Farakka (6-8hrs). A l’arribada curt trasllat fins a la nau. Nit a bord.

Dia 3: Farakka – Gaur – Malda - Jangipur

Excursió de dia complet a Gaur. Aquest tranquil lloc desert que una vegada va ser una de les grans ciutats de l’Índia, primer sota els hindús al segle XII, i després, com la capital musulmana de l’Índia Oriental des del segle XIV fins XVI. Visitarem alguns dels seus monuments més importants: la porta d’entrada a la ciutat Dakhil Darwaza, les mesquites Tantipar i Lattan, el minaret Firoz Minar … A continuació seguim fins Malda, anomenada també English Basar, recorrerem la ciutat i després seguirem fins Pandua on es troba la Kutubshahi Masjid, del segle XIV. Tornarem a l’vaixell prop de Jangipur.

Diía 4: Baranagar - Murshidabad

Al matí salparem per realitzar un interessant recorregut pel Hugli, entre d’camps de mostassa i horts de mango. Arribarem fins al petit poble de Baranagar amb magnífics temples de terracota que daten del segle XVIII, i caminarem entre els camps. Aquesta és l’autèntica Índia rural. Continuem cap a Azimganj amb algunes mansions riberenques fins Murshidabad on es troba gran Palau Hazarduari del Nawab, construït per un arquitecte anglès a 1837, dominant la línia de costa. També visitarem la Gran Mesquita Katra i els Palaus Nashipara i Katgola. Tots dos van ser construïts en estil georgià clàssic per rics comerciants locals.

Dia 5: Murshidabad - Khushbagh - Berhampur - Katwa

Naveguem fins Khushbagh, caminarem entre camps fins a un plàcid jardí d’estil mogol que tanca les tombes de Siraj-ud-Daulah i la seva família. Retorn a la nau i continuem aigües avall fins l’acantonament britànic de Berhampur, a prop del camp de batalla de Plassey on en 1757 la derrota del Nawab Siraj-ud-Daulah va canviar el curs de la història de l’Índia, es pot caminar a través de els camps fins l’obelisc commemoratiu … Seguim navegant fins al port prop Katwa, una petita ciutat amb animats basars.

Dia 6: Katwa - Matiari

Naveguem fins al poble de Matiari, on ressonen els sorolls metàl·lics del treball en llautó, fabricant atuells i altres estris, visitarem alguns dels tallers. Més tard vam arribar a Mayapur, on es troba l’immens temple ISKCON (Associació Internacional per a la Consciència de Krishna) que podem visitar.

Dia 7: Kalna - Bandel

Seguim cap a la ciutat rural de Kalna. Agafarem rickshaws per visitar alguns dels més atractius temples de terracota de Bengala, així com el temple de Shiva, format per anells concèntrics amb 108 petits santuaris. Seguim navegant fins a arribar als afores de Calcuta. Ens aturem a Bandel per visitar la imponent Imambara.

Dia 8: Chandernagore - Barrackpore - Calcuta

Navegant riu avall passarem per l’antic assentament holandès de Chinsura, fins arribar a Chandernagore, antiga colònia francesa fins a 1950, visitarem l’església i la Casa Dupleix que conté un petit museu. Continuem fins Barrackpore, on farem una passejada per l’acantonament, visitant el far i Flagstaff House, la casa del Governador. Última nit a bord,

Dia 9: Calcuta

Molt d’hora al matí passarem sota el Pont Howrah fins al centre de Calcuta per desembarcar. Trasllat a l’hotel. Resta del dia per visitar la ciutat: el barri de Chowringhee, on veurem els fabulosos edificis colonials, el parc del Maidan, Kalighat, on es troba el temple de la deessa Kali, els voltants els petits mercats i tallers artesanals ….

Dia 10: Calcuta - Ciutat d'origen

De matinada trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada. Arribada i fi dels nostres

K-logo final - símbol

Demana el teu pressupost a mida

 

pdficon