GUJARAT: TERRA DE LLEGENDES I LLEONS

  • Gujarat - Asiatic Lion
  • Gujarat - Banni Village
  • Gujarat - Little Rann of Kutch
  • Gujarat - Palitana Temples 2
  • Gujarat - Modhera

Gujarat, un estat poc conegut, lloc de naixement de Gandhi, i que alberga una gran riquesa cultural, diversitat ètnica i espectacular naturalesa. Visitarem les restes d’una de les majors ciutats de la civilització de la Vall de l’Indus, a Lothal, espectaculars temples com els de Palitana i el temple del Sol a Modhera, una Natura única a Sasan Gir, últim refugi dels lleons asiàtics, i en les desolades planes del desert de Sal del Kutch. La gran diversitat de comunitats tribals, amb les seves diferents tècniques artesanals tradicionals i colorits festivals, completaran el nostreviatge.                                                                                                 

Dia 1: Ciutat d'origen – Ahmedabad

Sortida des de la ciutat d’origen, via Doha, fins a Ahmedabad. Arribada, assistència i trasllat a l’hotel.

Dia 2: Ahmedabad

Dia complet per visitar Ahmedabad, la ciutat més gran i antiga capital de Gujarat. Recorrerem la part antiga de la ciutat, un laberint de carrerons, on trobem bells havelis de fusta i animats basars. Visitarem el museu de Calico, d’art tèxtil i el Sanskar Kedran, edifici dissenyat per Le Corbusier, i on es troba el museu d’història de la ciutat. Als afores del centre, a la vora del riu Sabarmati, visitarem el Sabarmati Ashram, fundat per Mahatma Gandhi, al seu retorn de Sud-àfrica i des d’on va començar el seu llarg camí cap a la independència. Cada any al gener se celebra a la ciutat el Uttarayan, famós festival d’estels.

Dia 3: Ahmedabad – Poshina

Després de l’esmorzar sortida cap a Poshina, on ens instal·larem en un petit hotel amb encant. Des d’allà visitarem alguns pobles de les tribus Garasia i Bhils, les dones vesteixen colorits vestits i porten els braços plens de polseres.

Dia 4: Poshina

Seguirem visitant les diferents tribus i paisatges de la regió. Durant la lluna plena del mes de Kartika del calendari hindú (octubre-novembre), es celebra el festival de Shamlaji, en el gran temple vishnuita, al qual acudeixen pelegrins de les diferents comunitats tribals … i en el qual el bany i les ofrenes al riu Meshwo són essencials.

Dia 5: Poshina – Patan – Modhera – Dasada

Ens dirigim a Dasada. En ruta ens aturarem a Patan, per visitar el pou escalonat de Rani-ki Vav, construït per la reina Udaimati, de planta octagonal i amb exquisides escultures, i a Modhera, on visitarem el temple del segle XI, dedicat a Surya, el déu sol, exemple de l’arquitectura religiosa de la dinastia Solanki. Arribada a Dasada i safari en jeep pel petit Rann de Kutch, per descobrir els seus paisatges únics, les poblacions nòmades dels Kharapat Rabaris, Bharwads, Mir i Dangasias, la variada fauna com l’ase salvatge asiàtic (Khur), antílops, hienes, xacals i altres espècies que habiten aquest hàbitat tan hostil.

Dia 6: Dasada – Bhuj

Sortida cap a Bhuj, capital de l’estat de Kutch. Travessarem les terres àrides del Raan de Kutch, un desert d’argila que en època seca es converteix en un aiguamoll salobre … Visitarem els palaus d’Aina Mahal, Prag Mahal, el museu del Kutch …. També tramitarem els permisos necessaris per visitar els llogarets tribals dels voltants

Dia 7: Bhuj

Dia per visitar els llogarets dels diferents grups ètnics que habiten la regió Banni: Meghwal, Rajput, Muthwa … Els llogarets estan formats per cabanes circulars de fang i palla, amb incrustacions de miralls a les parets, les dones porten robes ricament brodades i amb espectaculars joies. Cada poble està especialitzat en una tècnica artesanal tradicional: els brodats, els tints de les teles, el filat de la llana, la ceràmica …

Dia 8: Bhuj – Rajkot - Gondal

Sortida cap a Rajkot, on Gandhi va passar una bona part de la seva infància, visitarem la casa on va viure i la seva escola. Seguim fins Gondal, petita ciutat que va ser capital de l’estat principesc de la dinastia Jadeja, a la regió dels nòmades Saurasthra. Ens allotjarem en un dels seus palaus.

Dia 9: Gondal – Junagadh - Sasan Gir

Després de l’esmorzar sortida cap a Junagadh, una petita ciutat fortificada, fora dels circuits turístics, recorrerem els seus animats basars, i pujarem fins a la ciutadella fortificada de Uperkot. Continuem cap al Parc Nacional Sasan Gir, on trobem l’últim refugi del lleó asiàtic.

Dia 10: Sansan Gir

Després de l’esmorzar realitzarem un safari en jeep pel parc de Sasan Gir. Aquí és l’únic lloc del món on podem trobar exemplars salvatges de lleons asiàtics, també trobem hienes, lleopards, antílops, micos, i més de 300 espècies d’ocells ….

Dia 11: Sasan Gir- Somnath – Diu

Al matí sortida cap al temple de Somnath, a uns 40 km, un important centre de peregrinació dedicat al déu Somanath, on es troba un dels més populars Jyotirlinga de l’Índia, on Shiva s’apareix com a columna de foc. Seguim cap a la costa sud de Gujarat, fins a la petita illa de Diu, que va ser colònia portuguesa fins a 1961.

Dia 12: Diu – Palitana

Al matí visitarem la tranquil·la i acollidora població de Diu Town, protegida pel fort i la muralla. Visitarem algunes de les seves esglésies Saint Paul, Saint Thomas, recorrerem els seus estrets carrers i mercats. A primera hora de la tarda sortida cap a Palitana, arribada i allotjament.

Dia 13: Palitana

Aviat al matí ens acostarem a Shatrunjaya Hill, per pujar els més de 3.800 graons fins al cim, uns 3,5km, trigarem entre 2 i 3 hores (hi ha la possibilitat de pujar en dholis, rudimentaris palanquins portats per quatre portejadors). El complex està format per 863 temples, i és un dels llocs més sagrats per als jainistes, ja que aquí va pronunciar el seu primer discurs el primer Tirthankara Adinath.

Dia 14: Palitana – Lothal – Varodara

Sortida cap a Varodara (Baroda) en ruta visitarem Lothal, una de les més importants ciutats de la civilització de la Vall de l’Indus, de més de 4.500 anys d’antiguitat. Arribada a Varodara, una gran ciutat de Gujarat, en la qual destaca el seu casc antic amb els antics palaus, havelis i multitud de basars. Allotjament.

Dia 15: Varodara - Champaner – Chotta Udepur

Al matí sortida per visitar el turó de Pavagadh i la ciutat musulmana de Champaner, amb les seves impressionants muralles i multitud de mesquites entre les que destaca l’exuberant Jama Masjid. Seguim cap a Chotta Udepur, on ens allotjarem al palau del Maharaja Sajjansinnhji.

Dia 16: Chotta Udepur

Ens trobem en una zona tribal, les principals tribus que trobem són: Rathwas, Bhils, Kolis i Naiks. L’ocupació principal d’aquestes tribus és l’agricultura, i els Rathwas han creat una forma d’art religiós anomenada Pithora,  pinten usant colorants vegetals, i el tema principal representa els set cavalls que simbolitzen les set turons que envolten els seus pobles. El seu treball de la ceràmica és únic. Cada dia se celebren “haats” (fires tribals), en els pobles propers, ens aproparem a una d’elles.

Dia 17: Chotta Udepur – Adalaj – Ahmedabad

Sortida cap a Ahmedabad. En ruta visitarem el temple esglaonat de Adalaj i el complex arquitectònic de Sarkhej Roza, del segle XV, que va ser un important centre sufí, en el qual trobem palaus i mausoleus a la vora d’un llac artificial. Arribada a Ahmedabad i temps lliure fins l’hora del trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada. Nit en vol.

Dia 18: Ahmedabad - Ciutat d'origen

Arribada i fi dels nostres serveis.

K-logo final - símbol

 

Demana el teu pressupost a mida

pdficon