HISTÒRIA I RELIGIÒ AL COR DE L’ÍNDIA

  • Nasik
  • Ellora Caves
  • Omkareshwar
  • Maheswar Fort
  • Maheshwar - Narmada
  • Mandu - Jahaz Mahal
  • Kumbha Mela
  • Ujjain

Ruta allunyada de les principals destinacions turístiques, per a viatgers amb sensibilitat i tolerància, que ens portarà al cor de l’Índia Central, pels estats de Maharastra i Madhya Pradesh: llocs Patrimoni de la Humanitat, com les coves d’Ajanta i Ellora, llocs plens d’història, com Mandu i Maheshwar, importants ciutats sagrades com Nasik i Ujjain, i també capitals d’antics regnes principescos com Indore i Bhopal.

 

Dia 1: Ciutat d'origen - Bombai

Sortida des de la ciutat d’origen fins a Bombai (Mumbai). Arribada assistència i trasllat a l’hotel.

Dia 2: Bombai

Dia lliure per visitar la ciutat al nostre aire. Ens trobem a la capital econòmica de l’Índia, on conviuen passat i futur, temples i discoteques …. Podem començar per la Porta de l’Índia, el barri de Colaba, Crawford Market, Victoria Station, l’animada platja de Chowpatty, el Dhobi Ghat (bugaderies a l’aire lliure), alguns temples com Mahalakshmi o el Walukeshwar Mandir, al voltant de l’estany de Banganga ….

Dia 3: Bombai – Nasik

Sortida per carretera cap a Nasik (Nashik), a la vora del riu Godavari, i als peus dels ghats occidentals. Nasik és una important ciutat sagrada, es diu que aquí el dimoni Ravana va tenir segrestada a Sita, l’esposa del déu Rama. I és una de les quatre ciutats en què també se celebra la Kumbha Mela. Visitarem les coves budistes excavades a la roca de Pandav Lena, on es conserven inscripcions en l’antic llenguatge pali, i amb unes delicades escultures de pedra, també recorrerem els seus temples i mercats.

Dia 4: Nashik – Shirdi -Aurangabad

A primera hora del matí ens acostarem als ghats per veure els pelegrins fer les seves “pujas” i banys rituals. A continuació ens dirigim cap a Shirdi, on podrem visitar el temple de Shirdi Sai Baba, un important guru del segle XIX, i un dels santuaris més visitats a l’Índia. Després de la visita seguim fins Aurangabad. Arribada i allotjament.

 

Dia 5: Aurangabad – Ellora – Aurangabad

Al matí ens dirigim a visitar les coves de Ellora, de camí visitarem impressionant fort Daulatabad. En Ellora trobem 34 coves, dividides en tres grups: Budistes, hinduistes i jainistes, i van ser construïdes entre els segles V al X dC. D’entre elles destaca el Kailasa Temple, espectacular exemple d’arquitectura monolítica. De retorn a Aurangabad podrem visitar el BiBi ka Maqbara, conegut com el petit Taj i el Panchakki, un molí d’aigua.

Dia 6: Aurangabad – Ajanta – Burhanpur

Al matí sortida cap a les coves Ajanta, el conjunt el formen les 29 coves budistes que estan excavades en un meandre del riu Waghora a, el centre de les muntanyes Indhyagiri. Les primeres coves van ser construïdes al segle II A.C., i posteriorment es van construir més coves fins als segles V i VI, durant el període Gupta. Les seves pintures i escultures són obres mestres de l’art búdic. Després de la visita continuació fins Burhanpur, antiga capital mogol a la vora del riu Tapti. Arribada i allotjament.

Dia 7: Burhanpur - Omkareshwar – Maheshwar

Al matí visitarem alguns dels principals monuments d’aquesta bella ciutat: el Shahi Qila, el palau on es creu que va morir Mumtaz Mahal i des d’on va ser traslladada fins al Taj Mahal, la Jama Masjid, el temple sikh Gurudwara Badi Sangat. A continuació vam sortir cap a l’illa de Omkareshwar, situada entre els rius sagrats Narmada i Kaveri, i que és un important centre de peregrinació, vista des de dalt la seva forma té una misteriosa semblança amb el símbol sagrat Om. Després de la visita continuem fins Maheshwar, llegendària ciutat-temple a la vora del riu Narmada, i que apareix en els textos del Ramayana i el Mahabarata.

Dia 8: Maheshwar – Mandu

A primera hora del matí recorrerem els animats ghats, fins al Fort, visitant algun dels seus nombrosos temples, com l’espectacular Ahilya Bhai Mandir, i també tindrem oportunitat d’entrar en algun taller on es fabriquen els famosos saris de Maheshwar. Després de la visita seguim fins ciutat medieval fantasma de Mandu. Arribada i allotjament.

Dia 9: Mandu – Indore

Dedicarem el matí a explorar la ciutadella abandonada de Mandu, on es conserven importants monuments d’arquitectura afganesa. Recorrerem l’Enclavament Real, on destaca el Jahaz Mahal, el Hindola Mahal, el Chamoa Baodi o la mesquita Dilawara Khany, també recorrerem els edificis del llogaret, amb la imponent Jama Masjid i la tomba de Hoshang Sha. Continuació cap a Indore, la segona ciutat més gran de Madhya Pradesh. Arribada i allotjament.

Dia 10: Indore – Ujjain

Indore és una ciutat moderna i molt industrial, però va ser l’antiga capital de la dinastia Holkar i encara conserva alguns interessants edificis. Visitarem el palau Lal Bahg, el Raj Wada i el temple jainista Kanch Mandir, amagat enmig dels basars. Després de la visita seguim fins Ujjain, on passarem tres nits per participar en el Simhastha Kumbh, una celebració única a l’Índia.

 

Dia 11: Ujjain

Ujjain és una gran ciutat santa hindú, a la vora del riu sagrat Shipra, en la qual se celebra el Kumbh Mela, juntament amb Prayag, Haridwar i Nasik. Hi trobem el gran temple de Mahakaleshwar que alberga un dels dotze Jyotirlinga (lingam de llum) de  l’Índia, la seva energia essencial es considera especialment poderosa.

Dia 12: Ujjain – Bhopal

Al matí sortida cap a Bhopal, la capital de Madhya Pradesh. Abans d’arribar visitarem Bhimbekta, un aflorament rocós que alberga una de les majors col·leccions de pintures rupestres corresponents al Paleolític i Mesolític, i que han estat declarades Patrimoni de la Humanitat. Arribada a Bhopal i allotjament.

Dia 13 : Bhopal

Al matí sortida cap a Sanchi, on visitarem l’important conjunt de monuments budistes declarats Patrimoni de la Humanitat, entre ells destaca la Gran Estupa, que va ser construïda durant el regnat del gran emperador Ashoka. També visitarem les coves d’Udayagiri, un interessant grup de 20 coves, una d’elles jainista i la resta hinduistes, que daten del segle IV i V, durant l’Imperi Gupta. Després de la visita tornada a Bhopal.

Dia 14: Bhopal – Delhi

Al matí visitarem Bhopal, una barreja de tradició i modernitat. La ciutat és coneguda com “la ciutat dels llacs”, ja que està envoltada de llacs artificials. Recorrerem la part antiga, un laberint de carrerons i basars. Visitarem la gran mesquita Taj-Ul-Masjid, la Moti Masjid i també algun dels seus interessants museus com el Birla Mandir o el Museum of Man, dedicat a la història de les minories ètniques a l’Índia. A l’hora convinguda trasllat a l’aeroport per agafar el vol cap a Delhi. Arribada i connexió amb el vol de tornada. Nit en vol.

Dia 15: Delhi – Ciutat d'origen

Arribada i fi dels nostres serveis.

K-logo final - símbol

Demana el teu pressupost a mida

Truca’ns:  +34 931 426 891

pdficon