LA TERRA DEL MILIÓ D’ELEFANTS

  • Wat Phu 2 - Anna Abad
  • Luang Praban
  • Luang Prabang 6 - Anna Abad
  • Luang Praban - Anna Abad
  • Vang Vieng
  • Vientiane - Patuxai

En aquesta ruta recorrerem Laos de nord a sud per conèixer el més fascinant del país, incloent la preciosa ciutat de Luang Prabang (Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO). Veurem els impressionants paisatges muntanyosos del nord del país, els entorns naturals de Vang Vieng, la capital Vientiane, la zona de cafetars i cataractes de l’altiplà de Bolaven, les antigues ruïnes khmers de Vat Phu Champasak (Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO) i la regió de les 4.000 illes del riu Mekong, a l’extrem sud del país. Coneixerem alguns dels nombrosos grups ètnics minoritaris que habiten a Laos, una bona oportunitat per aproximar-nos a la vida rural tradicional del sud-est asiàtic.

Dia 1: Ciutat d'origen - Bangkok

Sortida des de la ciutat d’origen cap a Bangkok, punt d’enllaç amb el vol a Luang Prabang l’endemà. Nit a bord.

Dia 2: Bangkok – Luang Prabang

Arribada a Luang Prabang, i inici de les visites en funció de l’hora d’arribada. Passeig d’orientació pel centre i ascens del turó Phu Si, situat al cor del centre històric i ple de temples i racons per explorar, amb múltiples miradors en la seva cimera que permeten gaudir d’unes esplèndides vistes de la ciutat i els seus verds entorns de muntanyes ondulants .. es creu que aquest turó és un lloc amb una forta energia espiritual on resideixen diversos dels naga o serps mítiques que protegeixen la ciutat des d’abans del segle XIV, quan la població va esdevenir la capital del regne de Lan Sang, el precursor del Laos actual.

Dia 3: Luang Prabang

Visita del centre històric de Luang Prabang, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Visita del Mercat del Matí, un petit mercat de productes frescos de menjar amb molt d’encant. Visita dels principals monestirs de la ciutat: el Vat Siang Thong, la millor obra arquitectònica de tot el país, el monestir Vat Mai antiga seu central del clergat budista de Laos, i un dels seus monestirs més venerats. Visita del Museu Nacional, residència de l’últim rei de Luang Prabang. Per finalitzar amb els temples, visitarem el Vat Visun, que conté una enorme estàtua de Buda i en el seu exterior hi ha una curiosa estupa en forma de síndria, el That Mak Mo Visita del Museu Etnològic, un petit i modern museu excel·lent per fer-se una idea de l’enorme diversitat ètnica del país, i entrar en contacte amb alguns dels grups ètnics amb els quals entrarem en contacte durant el viatge.

Dia 4: Luang Prabang - Área de Tad Sae – Luang Prabang

Anirem amb bicicleta (o en transport local qui així ho desitgi) fins a un campament d’elefants rescatats del treball agrícola. Tot i ser lògicament una activitat muntada per al turisme, no es tracta del típic passeig en elefant, sinó que és una activitat pensada per establir un contacte, encara que breu, més proper amb els animals. Després que un mahout (cuidador d’elefant) ens faci una explicació bàsica del maneig de l’animal, farem un breu passeig en elefant fins al riu Nam Khan, on ens banyarem amb ells. Al campament dels elefants reben un molt bon tracte, treballen unes poques hores al dia i tenen cuidadors i un veterinari que controla el seu benestar diàriament. Després de dinar, prendrem una canoa per creuar el riu i emprendrem una caminada d’una hora fins a un bonic poble habitat per l’ètnia Khmu, grup majoritari a la regió. A través d’un sender diferent caminarem fins a la cascada de Tad Sae, on tindrem temps lliure per visitar el lloc i banyar-nos, i després tornarem a la ciutat.

Dia 5: Luang Prabang – Aldea Hmong

Després d’esmorzar, trasllat en transport local (1 hora) fins al punt d’inici de la nostra caminada, tindrem unes magnífiques vistes de les muntanyes de la regió des del mirador de Kiu Muang. Caminarem durant unes tres hores per un sender fins a un poble remot enmig de muntanyes, habitat per les ètnies Hmong i Khmu, on passarem la resta del dia col·laborant amb la població local en les seves activitats diàries. És una oportunitat única per veure de prop com és el dia a dia de les comunitats rurals de Laos. Podem aprendre, veure i participar en el procés dels cultius agrícoles de la temporada, visitarem l’escola local, on qui vulgui podrà col·laborar en una lliçó d’anglès, podem intentar aprendre l’artesania de teixir bambú, o unir-nos als joves locals en un joc de futbol o de kato (joc tradicional del sud-est asiàtic similar al voleibol on no es poden fer servir mans ni braços), etc. A la tarda, cuinarem el sopar juntament amb les dones locals.

Dia 6: Aldea Hmong – Kwan Si – Luang Prabang

Després d’esmorzar, deixarem el poble i caminarem una hora per un camí diferent al del dia anterior fins a una altra carretera, on ens estarà esperant el nostre vehicle per portar-nos fins a les espectaculars cascades de Kwang Si, on a més de visitar el lloc ens podrem banyar a les múltiples piscines d’aigua transparent que hi ha a la part inferior. Retorn a Luang Prabang i tarda lliure. Luang Prabang és una ciutat que ofereix moltíssimes possibilitats: perdre pels tranquils carrers del seu centre històric, relaxar-se en alguna terrassa a la vora del riu Mekong, xerrar amb els novicis que habiten en els nombrosos temples de la ciutat, escoltar els càntics dels monjos al vespre, visitar el mercat nocturn d’artesania, rebre un massatge amb la tècnica autòctona tradicional, etc.

Dia 7: Luang Prabang – Vang Vieng

La major part d’aquest dia es passa a la carretera, però el trajecte val molt la pena, ja que passa al costat d’alguns dels paratges més espectaculars de tot el país, on destaquen les formacions calcàries amb formes inversemblants. Parada per dinar en un mirador amb vistes sobre un paisatge captivador. Al llarg del camí parades breus per gaudir del paisatge i visitar alguns dels mercats locals més interessants que es troben al llarg del camí. Entre mitja tarda i última hora de la tarda arribada a Vang Vieng.

 

Dia 8: Vang Vieng - Vientiane

Vang Vieng es troba en un emplaçament privilegiat, al costat del riu Nam Song, amb nombroses àrees d’arrossars i als voltants de nombroses muntanyes calcàries plenes de coves. Després de l’esmorzar ens desplaçarem en un breu trajecte per carretera per visitar la cova-temple de Tham Sang i la cova de Tham Nam, inundada per l’aigua del riu Nam Song, per la qual cosa cal visitar-la sobre un flotador. Després de caminar al costat d’un campament de l’ètnia Hmong, tornarem al nostre vehicle per visitar la cova de Tham Chang, la més gran de totes, que a banda de la seva espectacular interior té una obertura que ofereix magnífiques vistes sobre la vall de Vang Vieng i seus arrossars. A la tarda trajecte per carretera d’unes 4 hores fins a Vientiane, parant pel camí per veure dos dels mercats de carretera més interessants, un d’ells el principal mercat on es ven el peix de la propera i enorme presa d’Ang Nam Ngum.

Dia 9: Vientiane

Dia per visitar la ciutat: el Vat Sisaket, un elegant temple budista envoltat per un claustre ple d’estàtues de Buda, i en les parets hi ha milers de petits nínxols que contenen més de 6.000 petites estàtues de Buda. El Vat Ho Phra Kaeo, el temple-museu annex a l’antic Palau Reial, va ser construït per donar recer a l’estàtua sagrada del Buda Esmeralda (Phra Kaeo), actualment a Tailàndia. El Vat Si Muang és el temple més actiu de la ciutat, i el lloc on es troba el pilar fundacional de la ciutat i on es creu que habita l’esperit tutelar de Vientiane, una dona embarassada anomenada Sao Si, que té una estàtua i un altar en un recinte exterior obert, on van a dipositar els seus ofrenes les dones embarassades de la ciutat i les que volen quedar-se embarassades. El temple és el millor lloc per veure els fidels budistes fent els seus rituals de devoció. Visita de la Gran Estupa Daurada del That Luang, el principal monument budista de Laos, sota el qual es creu que hi ha una relíquia del mateix Buda i resideix l’esperit del país. Pujarem dalt del Patusai, l’arc de triomf de la ciutat, per contemplar unes bones vistes de la capital des de les altures.

Dia 10: Vientiane – Pakse – Don Khong

 A primera hora del matí prendrem un avió que ens portarà en un breu vol fins Pakse la capital del sud de Laos, i aquí ens estarà esperant el nostre bus privat per portar-nos fins a la zona de Si Phan Don, l’eixamplament del riu Mekong situat just al nord de la frontera amb Cambodja i conegut com les 4.000 illes. Creuarem el nou pont sobre el riu Mekong fins al nostre destí per al dia d’avui, l’illa de Don Khong, on ens allotjarem a Muang Khong, la tranquil·líssima capital de la regió. Després de dinar, passeig en bicicleta per la meitat sud de l’illa, molt plana, puntejada per poblets agrícoles i repleta d’arrossars.

 

 

Dia 11: Muan Khong - 4.000 islas – Muan Khong

Al matí agafarem un vaixell tradicional de motor i navegarem durant unes dues hores pel riu Mekong a través de la regió de les 4.000 illes, observant des del nostre vaixell la vida al voltant del riu, l’activitat dels pescadors i dels pobles riberencs. En arribar a l’antic embarcador francès de l’illa de Don Daet desembarcarem i iniciarem un passeig a través d’arrossars, on amb una mica de sort podrem observar el treball dels camperols. Seguirem caminant fins a creuar l’antic pont francès que comunica l’illa de Don Daet amb la veïna illa de Don Khon (no confondre amb Don Khong!), On prosseguirem el nostre camí al costat de arrossars, poblets i temples budistes fins a les espectaculars cascades de Li Phi, en el mateix riu Mekong. Prendrem una barca per anar a veure els dofins Irrawaddy, una espècie en perill d’extinció de la qual sobreviuen molt pocs exemplars i que, a part de la població cambodjana de Kratie, només viu en aquest tram del riu. Retorn a Don Khong en vaixell remuntant el riu Mekong.

Dia 12: Muang Khong – Bolaven Plateau – Tad Lo

Després de l’esmorzar a Don Khong, el nostre vehicle ens conduirà fins al punt de sortida de la caminada d’avui. L’altiplà de Bolaven és una fèrtil i bonica zona del sud de Laos coneguda per les seves nombrosíssimes cataractes, per les seves poblacions de grups ètnics minoritaris i per les seves plantacions de cafè i te, principals cultius de la regió. La caminada passa per les muntanyes calcàries de Xing Sai, i arriba fins a la cascada de Tad Champi, lloc on pararem per donar-nos un bany i per menjar. A la tarda, la caminada ens portarà fins a dos de les cascades més belles de tot el país: Tad Fan i Tad Ñuang. Tad Fan és una alta cascada amb dues caigudes bessones. En el cas de Tad Ñuang, en canvi, un sender i una senzilla escalinata permeten baixar fins el seu nivell inferior per gaudir de les seves vistes, i al mateix temps a la part superior es formen diverses piscines, completament segures, una àrea de pícnic molt popular entre els habitants locals de la. Després el nostre vehicle ens portarà fins al bonic paratge de Tad Lo, que rep el nom d’una de les dues cascades que hi ha en els seus voltants, Tad Lo i Tad Hang, i aquí passarem la nit.

Dia 13: Tad lo – Wat Phu – Champasak

Després de l’esmorzar farem una passejada pels entorns naturals de Tad Lo, a través d’un sender de muntanya que voreja les dues cataractes i condueix fins a un bonic poblet al costat del riu, habitat pels Ngè, on podrem observar com és la vida tradicional de aquest grup ètnic minoritari del sud de Laos. Després d’això, transport fins a la població de Champasak, el tranquil poblet a la vora del Mekong que al seu dia va ser l’antiga capital de la regió del sud de Laos. Visita de les ruïnes khmers de Wat Phu, lloc declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i construït en diferents etapes entre els segles V i XII. El lloc té una gran importància històrica per ser el bressol de la civilització khmer, que al segle IX es traslladaria cap al sud i s’establiria a Angkor, en l’actual Cambodja. Les ruïnes de Wat Phu, s’estenen a través de tres nivells de terrasses, en la part superior es troba el temple principal i la font natural la aigua era canalitzada fins als estanys cerimonials del nivell inferior. Un lloc amb molt d’encant, amb molts racons per explorar, i que en el seu nivell més alt ofereix esplèndides vistes sobre la vall del riu Mekong. Les últimes hores del dia són lliures per banyar-se i gaudir d’aquest bell paratge.

Dia 14: Champasak - Pakse – Bangkok – Ciudad de origen

Trasllat a l’aeroport internacional de Pakse, des d’on comencen els vols de tornada a casa.

Dia 15: Ciudad de origen

Arribada i final dels nostres serveis.

K-logo final - símbol

Demana el teu pressupost a mida

Truca’ns:  +34 931 426 89

pdficon