TEMPLES I TIGRES. L’ÚLTIM REFUGI DEL TIGRE DE BENGALA

  • viajes madhya 1
  • viajes madhya 2
  • viajes madhya 3
  • viajes madhya 4
  • viajes madhya 5

Un viatge  per als que volen entrar en contacte amb la natura més salvatge de l’Índia. Visitarem l’estat de Madhya Pradesh, al cor de l’Índia i el segon més gran del país. Hi trobem les selves que van inspirar a Rudyard Kipling per escriure el “Llibre de la Selva”. Visitarem alguns dels parcs inclosos en el “Projecte Tigre”, programa governamental per a la conservació del tigre de Bengala. Destaquen els dos amb major densitat de tigres del món: Bandhavgarh i Kanha, i també uns altres més petits i menys coneguts com: Panna, Pench i Satpura. Completarem el viatge amb un toc cultural, visitant el famós Taj Mahal, a Agra i els fabulosos temples de Khajuraho.

Dia 1: Ciutat d'origen - Delhi

Vol internacional de línia regular fins a Delhi. Arribada, assistència pel nostre representant i trasllat a l’hotel.

Dia 2: Delhi – Agra

Després de l’esmorzar sortida cap a Agra, situada a la vora del riu Yamuna, i que va ser antiga capital de l’Imperi Mogol. Arribada al migdia i allotjament. A continuació visita de la ciutat : el màgic Taj Mahal, sens dubte el més bell exemple de l’arquitectura mogol, l’impressionant Fort Vermell, també anomenat Lal Qila, i un recorregut pels carrerons del Kinari Bazaar ….

Dia 3: Agra – Jhansi (tren) – Khajuraho

D’hora al matí trasllat a l’estació per agafar el tren Shatabdi cap Jhansi. A l’arribada ens estarà esperant el vehicle i visitarem Orchha, una romàntica ciutat plena d’història al costat del riu Betwa, visitarem els seus palaus, chhatris i temples. Després de la visita sortida cap a Khajuraho, petita ciutat que va ser capital religiosa de la dinastia Chandela entre els segles XI XII, on van construir un important conjunt de temples declarats Patrimoni de la humanitat al 1986. En ells trobem escultures de cinc tipus: geomètriques i florals en els sostres i columnes, representacions de la vida de la cort: balls, música i la vida diària, figures d’animals a l’exterior i parts inferiors, figures de déus i deesses a l’interior del temple i figures eròtiques femenines i de parelles.

Dia 4: Khajuraho – Parc Nacional de Panna

A primera hora del matí sortida cap al Parc Nacional de Panna, que s’estén per un paisatge de muntanyes, roques i barrancs, coberts per boscos de teca i caducifolis. El riu Ken travessa el parc de sud a nord i en ell es troben dues de les majors espècies índies de cocodrils: el magar i el gharial . Aquí podrem observar lleopards, antílops com gasela índia (chinkara), l’axis (chital), el sambar i també més de 200 espècies d’aus.

Dia 5: Parc Nacional de Panna – Parc Nacional de Bandhavgarh

A primera hora podrem realitzar un interessant passeig amb barca pel riu Ken. A continuació sortida cap al Parc Nacional de Bandhavgarh, situat al districte de Umaria, i que era el vedat de caça del maharajà de Rewa. En 1968 va ser declarat Parc Nacional i actualment té una superfície total de 437 km2

Dies 6 i 7: Parc Nacional de Bandhavgarh

Durant aquests dies farem safaris a primera hora del matí i a la tarda. A més de comptar amb la major densitat de tigres del món, també és la llar de gaseles, antílops, com el de quatre banyes (chaushinga), el toro blau (nilgai), lleopards, hienes, … ..En el parc predominen els terrenys muntanyosos, coberts de boscos de sal, a les valls i bosc mixt en les zones més altes. A la part alta d’un turó al centre del parc trobem el fort que li dóna nom, amb un petit temple i una cova santuari. Les vistes des de les seves muralles són espectaculars.

Dia 8: Parc Nacional de Bandhavgarh – Parc Nacional de Kanha

Al matí sortida cap al Parc Nacional de Kanha, considerat un dels més importants de tota l’Índia, amb una superfície de 940 km2 i una zona buffer de 1.000 m2 El paisatge el formen boscos de fulla caduca i sal (Shorea robusta), sabana, muntanyes i rius, en els quals viuen centenars d’espècies d’animals i aus.

Dies 9 i 10: Parc Nacional Kanha

Durant aquests dies farem safaris a primera hora del matí i a la tarda. Aquí també trobem una gran densitat de tigres, i el parc també destaca per haver aconseguit la salvació del cérvol dels pantans (barasingha). Per la tarda podrem apropar-nos a Bamni Dadar, el mirador de la posta de sol, des d’on tindrem una vista privilegiada dels bisons indis (gaur) i els cérvols asiàtics (sambar) pasturant en els maidans.

Dia 11: Parc Nacional de Kanha – Parc Nacional de Pench

Al matí sortida cap al Parc Nacional de Pench, que rep el nom del riu Pench, que el divideix en dues meitats i està situat al districte de Seoni. Aquí va ser on es va inspirar Ruyard Kipling per escriure el “Llibre de la Selva”, de manera que també es diu “ la terra de Mowgli” Té una superfície de 758 km2. Amb una vegetació exuberant i variada, trobem el Kullu tree, un arbre d’escorça blanca que dóna un aspecte fantasmal al bosc. També podrem apropar-nos al llac Kohka per gaudir de la posta de sol i  visitar alguna petita vila de terrissaires.

Dia 12: Parc Nacional de Pench – Parc Nacional de Satpura

Després de l’esmorzar sortida cap al Parc Nacional de Satpura, una reserva única, i un dels secrets més ben guardats de l’Índia. Amb una superfície de 524m2, ens ofereix una barreja d’espectaculars paisatges. boscos de teca, de bambú i profunds congostos

Dia 13: Parc Nacional de Satpura

Dia per realitzar diferents activitats al parc: safaris en jeep, a lloms d’elefant, trekkings …. Trobem lleopards, óssos, gaur, sambar, chital i langusr grisos. També és un paradís per als observadors d’ocells, especialment a l’embassament de Tawa.

Dia 14: Parc Nacional de Satpura – Bhopal

Sortida cap a Bhopal, que és la capital de Madhya Pradesh, una ciutat principesca que tot i ser tristament famosa per la catàstrofe industrial de la fàbrica de pesticides d’Union Carbide al 1984, ens ofereix molts punts d’interès. Situada entre dos magnífics llacs, és una ciutat amb un important llegat històric musulmà. Visitarem les seves mesquites, basars i museus .: la Moti Masjid (mesquita de la perla), la Taj-Ul Masjid, amb les seves colossals minarets, el palau Shaukat Mahal

Dia 15: Bhopal – Delhi (vol)

Matí lliure. A l’hora indicada trasllat a l’aeroport per agafar el vol cap a Delhi. Arribada i connexió amb el vol de tornada. Nit en vol.

Dia 16: Ciutat d'origen

Arribada i fi dels nostres serveis.

Kartika

 Demana el teu pressupost a mida

Trucan’s: +34 931 426 891

pdficon