MUSTANG: L’ÚLTIM REGNE PERDUT

  • Mustang Chortens - Jmhullot
  • Kagbeni -Utsav 80
  • Mustang view - Jmhullot
  • Thasarang Chorten - Jm Hullot
  • Tiji Festival
  • Tsarang - Jm Hullot
  • Thasarang Dzong - Jm Hullot

Mustang és un regne tibetà semi-independent, al nord dels Annapurnes i el Dhaulagiri, està envoltat pel Tibet, i és un dels últims llocs on s’ha preservat la cultura antiga tibetana al món. No es va obrir als occidentals fins a 1992, i l’accés només era possible a peu. L’any passat es va acabar la carretera que arriba fins Lo Manthang, la seva capital, a 3.800 metres, i que segueix l’antiga ruta de les caravanes de sal que durant segles van utilitzar els comerciants de l’Índia i el Tibet. Travessarem fascinants paisatges de l’Upper Mustang i les valls del riu Kali Gandaki. La regió és famosa per les seves inaccessibles coves, chortens, i monestirs en una zona àrida i desèrtica.

Dia 1: Ciutat d'origen - Kathmandú

Sortida en vol de línia regular des de la ciutat d’origen, fins Kathmandú. Nit en vol.

Dia 2: Kathmandú

 Arribada, assistència i trasllat a l’hotel. A la tarda temps lliure, per començar a conèixer la ciutat de Kathmandú i els seus voltants.

Dia 3: Kathmandú

Dia per visitar Kathmandú i la seva vall: la part antiga de la ciutat amb els seus palaus i temples hinduistes i budistes. També ens podem acostar a l’estupa de Swayambunath. A la tarda anirem fins Bodhnath, un dels principals santuaris budistes del Nepal, on es troba una de les estupes més grans del món, després continuem fins Pashupatinath, important temple hinduista a les ribes del riu Bagmati, al vespre podrem veure la cerimònia del aarti. Retorn a Kathmandú.

Dia 4: Kathmandú – Pokhara

Al matí sortida cap a Pokhara, la segona ciutat més poblada del Nepal, al costat del llac Phewa Tal, i des d’on surten les rutes per visitar la zona dels Annapurnes.

Dia 5: Pokhara – Marpha

Sortida en jeep cap a Marpha, un petit poble al districte de Mustang, habitat pels Thakali. Iniciem el nostre recorregut per la vall del Kali Gandaki, que és la més profunda del món, entre dos gegants de l’Himàlaia: el Dhaulagiri i l’Annapurna. Arribada i allotjament a guest house.

Dia 6: Marpha – Kaagbeni – Tangbe – Chele (3.030m)

Seguim cap al nord a través de la Vall del Kali Gandaki fins al poble de Kaagbeni, el poble està construït al voltant d’un antic fort i marca l’entrada a les goles de Kali Gandaki. Continuem la nostra ruta fins a l’antic poble fortalesa de Tangbe, amb els seus laberíntics carrers i petits chortens pintats de blanc, vermell i taronja. Finalment arribarem a Chele, que marca el canvi de la cultura dels pobles Gurung, amb la dels pobles Lo. Allotjament

Dia 7: Chele – Samar – Ghami – Tsarang (3.580m)

Seguirem visitant petits pobles de la zona com Samar o Ghami, on hi ha un antic monestir tibetà i també el mur Mani (mur d’oracions) més llarg de la zona. També creuarem el port de Nyi La (4.320m), fins arribar a Tsarang, el poble està dominat pel fort, antiga residència reial i l’espectacular monestir del segle XIV, un dels llocs més místics de la zona. Allotjament.

Dia 8: Tsarang – Lo Manthang (3.780m)

Seguim cap a la capital del regne Lo Manthang, a través de paisatges desèrtics de tonalitats ocres i grisos. Arribada a Lo Manthang, que va ser fundada al segle XIV, la ciutat està fortificada i en ella destaca el Palau Reial, amb les seves imponents parets blanques. Aquí és un dels pocs llocs al món en què encara es practica una antiga tradició xamànica i animista tibetana: el Bonpo.

Dies 9 i 10: Lo Manthang

Dies lliures per recórrer els voltants: el monestir de Namgyal, la ciutat excavada a la roca de Jhong, les valls de Garphu i Nirphu… Quan acaba el dur hivern i comença la primavera se celebra el Festival Tiji, també conegut com “l’expulsió dels dimonis“. Durant el festival la plaça s’omple de personatges amb els vestits tradicionals i màscares que espanten, ballant i entonant encanteris sobre els espectadors, representen la història de Dorje Joho, que va lluitar contra els dimonis que amenaçaven la integritat del regne de Mustang.

Dia 11: Lo Manthang - Ghiling (3.500m)

Després d’esmorzar, emprenem el camí de tornada. Arribarem fins al petit poble de Ghiling, envoltat de terrasses de camps conreats, àlbers i pomeres, en el també destaquen els petits chortens i monestirs construïts sobre el turó que domina el poble. Allotjament.

Dia 12: Ghiling - Jomsom

Seguim cap al sud, gaudint de les meravelloses vistes del Dhaulagiri i el Nilgiri. Visitarem algun poble pel camí fins arribar a Jomsom. Allotjament.

Dia 13: Jomsom – Tatopani

Sortida cap a Tatopani, que significa “aigua calenta” i és famosa per les seves fonts termals. Un lloc tranquil per descansar i gaudir de l’entorn natural. Allotjament.

Dia 14: Tatopani – Pokhara

Continuació fins a Pokhara. Arribada i temps lliure. Podrem fer una passejada amb barca pel llac Pewa o visitar la Pagoda de la Pau …. Allotjament.

Dia 15: Pokhara – Kathmandú

A l’hora indicada trasllat a l’aeroport per agafar el vol fins a Kathmandú. Arribada i allotjament.

Dia 16: Kathmandú

Matí lliure. Podrem passejar pels carrerons i mercats del popular barri de Thamel, o visitar algun dels parcs més concorreguts per habitants de la ciutat com el Ratnapark o el Garden of Dreams … A l’hora indicada trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada. Nit en vol.

Dia 17: Kathmandú - Ciutat d'origen

Arribada i fi dels nostres serveis.

K-logo final - símbol

Demana el teu pressupost a mida

Truca’ns:  +34 931 426 891

pdficon