NEPAL – BUTHAN: EL REGNE DEL DRAC DEL TRO

  • Dochu La Pass
  • Monks -  Christopher Michel
  • Trongsa Dzong - Fatima Coms
  • Punakha Dzong-
  • Jakar Tshechu - Arian Zewegers
  • Bhutan - Taktsang

Des de la mítica Kathmandú, ens endinsarem en un dels Regnes més aïllats i remots de l’Himàlaia: el  Bhutan on es mesura la felicitat interior bruta. Tancat als occidentals durant molt de temps, ha conservat la seva puresa i autenticitat, els seus habitants segueixen fidels a les seves tradicions i han mantingut la seva identitat cultural. Recorrerem les seves valls: Phobjikha, Bumthang … amb una naturalesa exuberant, els espectaculars Dzongs (fortaleses-monestirs) com Punakha i Taktsang, petits gompes com el de Gangtey, i tindrem l’oportunitat d’assistir a colorits festivals ….

Dia 1: Ciutat d'origen - Kathmandú

Sortida en vol de línia regular des de la ciutat d’origen, fins Kathmandú. Nit en vol.

Dia 2: Kathmandú

Arribada, assistència i trasllat a l’hotel. A la tarda temps lliure, podrem passejar pels carrerons i mercats del popular barri de Thamel, visitar algun dels parcs més concorreguts per habitants de la ciutat com el Ratnapark o el Garden of Dreams

Dia 3: Kathmandú

Dia per visitar Kathmandú i la seva vall: la part antiga de la ciutat amb els seus palaus i temples hinduistes i budistes. També ens podem acostar al stupa de Swayambunath. A la tarda anirem fins Bodhnath, un dels principals santuaris budistes del Nepal, on es troba un dels stupes més grans del món, després continuem fins Pashupatinath, important temple hinduista a les ribes del riu Bagmati, al vespre podrem veure la cerimònia del aarti. Retorn a Kathmandú.

Dia 4: Kathmandú - Paro -Thimphu

A l’hora indicada trasllat a l’aeroport per agafar el vol cap a Paro. Arribada, assistència i sortida cap a Thimphu la capital de Bhutan, situada a uns 2.400m d’altitud. En ruta farem alguna parada per visitar petits pobles i monestirs.

Dia 5: Thimphu

Dia per visitar la ciutat: el Memorial Chorten construït en memòria del rei Jigme Dorji Wangchuck i dedicat a la pau mundial, el Monestir de Changangkha, el Motithang mini zoo on veurem el Takin, antílop autòcton de Bhutan, el Centre artesanal i la biblioteca nacional . També tindrem temps lliure per passejar pel mercat.

Dia 6: Thimphu – Punakha

Al matí sortida cap a Punakha. De camí farem una parada al pas de Dochu-La situat a 3.080 metres d’altura, i des d’on gaudirem d’una de les vistes més boniques de Bhutan. Arribada a Punakha, que era l’antiga capital durant l’hivern. Visitarem el Punakha Dzong, antiga fortalesa i monestir budista. Està construïda entre els rius Pho i Mo, i ha sobreviscut riuades i incendis. Cada any, al febrer es fa una processó anomenada Punakha Serda per commemorar la victòria sobre els tibetans. La seva construcció és una barreja de característiques xineses, tibetanes i bhutanesos. Al Dzong es troben nombrosos temples sagrats, com el Macchi Lhakhang, que alberga el cos embalsamat de Shabdung Ngawang Namgyal que va ser qui va manar construir la fortalesa.

Dia 7: Punakha - Trongsa

Seguim cap a l’est, travessant el pas de Pele-La (3.420 m), a les Muntanyes Negres. De camí visitarem el Chendebji Chorten, construït al segle XVIII, amb la seva gran estupa blanca. A la tarda arribarem a Trongsa (2.200m), on es troba la fortalesa més gran de Bhutan, el Trongsa Dzong, amb espectaculars vistes sobre la vall del riu Mangde, i que també és un dels centres religiosos més antics del país. També visitarem el Taa Dzong, convertit en museu dedicat a la dinastia Wangchuk.

Dia 8: Trongsa - Bumthang

Al matí sortida cap a les fèrtils valls de Bhumthang, travessant el Yotang-La (3.425m). Trobem 4 valls: Ura, Chumey, Tang i Choekhor, sent aquesta última la més important. Arribarem a Jakar on visitarem el Jakar Dzong, “fortalesa de l’ocell blanc“, construït al segle XVI. També visitarem el palau i monestir Lamey Gompa. Allotjament.

Dia 9: Bumthang

Dia per recórrer la vall i alguns dels seus principals temples i monestirs: Jampa Lhakhang, Kurjey Lhakhang, Chakhar Lhakhang, on es creu que Guru Rimpoche va esdevenir l’au mitològica Garuda, el monestir Tamzhing, el llac sagrat Meabar Tsho ….

Dia 10: Bumthang – Vall de Phobjikha

SSortida cap a la Vall de Phobjikha, una extensa vall glacial a uns 3.000m. situada als vessants occidentals de les Muntanyes Negres. La terra pantanosa de la vall es converteix en l’hàbitat ideal de les grues de coll negre, espècie en perill d’extinció, que visiten la vall a l’hivern, des de l’altiplà del Tibet. Visitarem el monestir de Gangtey, seu de la tradició Pema Lingpa.

Dia 11: Vall de Phrobjikha - Paro

Sortida cap Paro. En ruta visitarem la construcció més antiga del Bhutan, el Simtokha Dzong. Actualment és una universitat d’estudis budistes. Arribada a Paro i allotjament.

Dia 12: Paro

A primera hora del matí, sortirem cap a Ramthongkha on iniciarem una caminada que ens portarà al famós Dzong Taktsang, “Niu del Tigre“. Aquest monestir, és un dels més venerats Nyesa (llocs sagrats) en el món dels budistes, es va construir a la part alta d’una lleixa de roca escarpada de gairebé 800 metres on es creu que el llegendari Guru Padmasambhava va volar a través del Tibet a l’esquena d’un tigre per vèncer els dimonis que s’oposaven a les idees del Budisme a Bhutan. A la tarda visitarem Rinpung Dzong, important monestir budista. Seguint un sender fins al riu Chu, tornarem al centre de Paro per donar una volta pel seu mercat. També visitarem la Fortalesa de Drukgyel, “Fortalesa de la victòria“, construïda per commemorar la victòria sobre els invasors tibetans, i el Santuari Kichu Lhakhang, un dels més antics i sagrats del regne.

Dia 13: Paro – Haa Valley - Paro

Ens dirigim a la Vall de Haa, un lloc poc visitat i que s’ha mantingut aïllat fins fa poc. En ruta visitarem el Dzong Drakka. Pujarem el Chele-La (3.900m), el port de muntanya més alt de Bhutan, en un dia clar les vistes són espectaculars. A mesura que baixem ja divisem el sostre groc del monestir-fortalesa Namgyal Dzong, que ara és una base militar. Arribarem fins al poble de Haa, passejant pels seus carrerons coneixerem de prop la tranquil·la vida rural dels seus habitants … A la tarda retorn a Paro.

Dia 14: Paro – Kathmandú

A l’hora indicada trasllat a l’aeroport per agafar el vol fins a Kathmandú. Arribada i connexió amb el vol de tornada. Nit a bord.

Dia 15: Kathmandú - Ciudad de origen

Arribada i fi dels nostres serveis.

K-logo final - símbol

Demana el teu pressupost a mida

Truca’ns:  +34 931 426 891

pdficon