• viajes orissa 1
  • viajes orissa 2
  • viajes orissa 3
  • viajes orissa 4

Un viatge diferent a través de dos estats de l’Índia poc coneguts i on hi ha indrets d’extraordinari interès. A Orissa (Odisha) visitarem els magnífics temples de Bhubaneshwar, Puri o Konark, coneixerem la secta  dels sadhus Mahima i arribarem fins els principals mercats de les tribus de les muntanyes: Khond, Bonda, Saora…L’estat de Chhattisgarh es va crear l’any 2000, amb la separació de setze districtes de l’estat de Madya Pradesh. Es manté encara poc explorat i gaudeix d’una gran riquesa cultural i arquitectònica. Visitarem alguns poblats tribals ─com Bison Horn Maria, Baiga o Muria─, i els espectaculars temples de Bhoramdeo.

Día 1: Ciutat d'origen – Delhi - Bhubaneshwar

Sortida en vol de línia regular cap a Delhi. Nit en vol.

Día 2: Delhi – Bhubaneswar

Al matí, arribada a l’aeroport de Delhi. Després de les formalitats d’entrada al país, connexió amb el vol cap a Bhubaneswar. Arribada, assistència i trasllat a l’hotel. Bhubaneshwar, capital de l’estat d’Orissa, té més de 3.000 anys d’història i va ser la capital de l’antic regne de Kalinga. Se la coneix com “la ciutat dels temples”, dels quals en visitarem alguns: el Parasumeshwara, el Mukteshwara, el Lingaraja o el Vaital Deul, amb les seves fabuloses escultures d’art tàntric.

Día 3: Bhubaneswar – Nuapatna – Joranda – Dhenkanal

Sortida al matí cap a Dhenkanal. En ruta, visitarem el poble de Nuapatna, famós pels saris de seda que s’hi fabriquen en telers tradicionals. Continuarem cap al temple de Joranda Gadi, pertanyent a la secta dels sadhus Mahima, fundada per reformar l’estricte sistema de castes dominat pels bramans. S’hi celebra un important festival al mes de Magha (gener-febrer). Continuarem cap a Dhenkanal, on ens allotjarem en un antic palau.

Día 4: Dhenkanal – Pipli – Konark - Puri

Al matí, sortida cap a Pipli, un petit llogaret on es fabriquen els famosos teixits d’encaix típics d’Orissa. Després de la visita, seguim cap a Konark, on hi ha el fabulós temple dedicat al déu Súrya (Sol), declarat Patrimoni de la Humanitat. També podrem anar fins el barri de pescadors. Continuarem fins a Puri, on ens allotjarem.

Día 5: Puri

Dia per visitar Puri, un dels quatre Char Dam, literalment “els quatre estatges”, llocs de peregrinació que es corresponen amb cadascun dels punts cardinals: Badrinath, al nord; Dwarka, a l’oest; Puri a l’est; i Rameshwaran, al sud. Al temple de Jagannath, el més important, s’hi celebra cada any, durant el mes d’Asadha (juny-juliol), el Rath Yatra, el festival de les carrosses al qual assisteixen centenars de milers de fidels. Podrem recórrer els carrers i la famosa platja de la ciutat.

Día 6: Puri – Raghurajpur - Chilika Lake – Gopalpur-on-sea

Començarem la nostra ruta amb una visita al poble artesanal de Raghurajpur, on pintors i escultors treballen la fulla de palma. Continuarem cap a Chilika Lake, un llac d’aigua salada a la desembocadura del riu Daya que rep milers d’aus migratòries de tot el subcontinent. Farem una passejada amb barca pel llac i posteriorment ens dirigirem al petit poble de pescadors de Gopalpur on Sea, on ens allotjarem.

Día 7: Golpalpur on Sea – Taptapani – Rayagada

Al matí, sortida cap a Rayagada. En ruta, visitarem Taptapani, famosa per les fonts d’aigües termals sulfuroses, i alguns poblats de l’ètnia Saora. Arribada i allotjament a Rayagada.

Día 8: Rayagada – Bissam Cuttak – Rayagada

Avui visitarem el mercat de l’ètnia Desia Khond a Bissam Cuttak (Bishama Katek), que se celebra els dimarts. Els Khonds són una ètnia adivasi d’origen dràvida i es divideixen en diferents grups. Parlen la llengua kui, practiquen una religió animista i antigament feien sacrificis humans per fertilitzar la terra.

Día 9: Rayagada – Chatikona – Jeypore

Els dimecres se celebra el gran el mercat de Chatikona, dels Dongria Khond, un dels grups més primitius. Els seus membres baixen de les muntanyes Niyamagiri amb els productes que intercanviaran al mercat. A la tarda, arribarem a Jeypore.

Día 10: Jeypore – Onukudelli – Jeypore

Excursió a Onukudelli, on els dijous se celebra el mercat dels Bonda, coneguts com “poble nu”. Formen una societat matriarcal i les dones porten espectaculars collarets de plata. Al mercat també veurem membres de les tribus Gadaba i Diyayi. Cal tenir molt present que fer fotografies està restringit en alguns mercats i zones tribals.

Día 11: Jeypore – Kunduli –Jagdalpur

Els divendres se celebra el mercat de Kunduli, de les tribus Paraja, i hi anirem per visitar-ho. A continuació, seguirem cap a Jagdalpur, ja en l’estat de Chhattisgarh. En ruta, visitarem Kotpad, indret famós pels teixits que s’hi fabriquen de manera artesanal. Segons l’època en què viatgem coincidirem amb dos importants festivals: el Kosuganda Mela, que se celebra al gener, i el Bastar Dussehra, que és a l’octubre.

Día 12: Jagdalpur – Kondagaon – Kanker

Al matí, sortirem cap a Kanker. En ruta, visitarem Nayennar, on veurem la dansa tribal dels Bison Horn Maria, i també Kondagaon, famós per la fabricació de bronzes amb la tècnica de la cera perduda. Arribada a Kanker, on ens allotjarem al palau de la família real.

Día 13: Kanker – Bhoramdeo

Dia de ruta cap a Bhoramdeo. De camí, visitarem algun poblat de l’ètnia Baiga, que tenen els tatuatges com una part essencial del seu estil de vida.

Día 14: Bhoramdeo

Dia per visitar el complex de temples de Bhoramdeo, construïts entre els segles VII i XII i dedicats al déu Shiva, que recorden als temples de Khajuraho per la profusió d’escultures eròtiques. La resta del dia el dedicarem a visitar diferents pobles Baiga dels voltants.

Día 15: Bhoramdeo – Raipur

Sortida cap a Raipur, capital de l’estat de Chhattisgarh. Arribada i allotjament.

Día 16: Raipur – Delhi

A l’hora indicada, sortida del vol cap a Delhi. Arribada i assistència. En funció dels horaris del vol de retorn disposarem d’un vehicle per visitar la ciutat. A l’hora indicada, trasllat a l’aeroport per agafar el vol de retorn.

Día 17: Ciutat d'origen

Arribada i final dels nostres serveis.

Kartika

 

Demana el teu pressupost a mida

pdficon