PANJAB: FESTIVAL HOLA MOHALLA

  • PUnjab Hola Mohalla 2
  • Punjab - Amritsar
  • Punjab Hola Mohalla horse
  • LIsa Tulli
  • James Southorn

insòlit viatge al Panjab, la terra dels sikhs, per participar en el seu festival més important: el Hola Mohalla. Cada primavera milers de pelegrins es reuneixen a Anandpur Sahib, al voltant del Keshgarh Sahib, per cantar kirtans i exhibir les seves habilitats en les arts marcials i l’equitació … Les estrelles del festival són els Nihang, guerrers i temibles defensors de la fe sikh, amb les seves túniques blaves i espectaculars turbants color safrà, llueixen les seves afilades espases. En aquesta ruta també visitarem Amritsar, on es troba el  “Golden Temple“, Chandigarh, la capital del Panjab dissenyada per Le Corbusier, la ciutat principesca de Patiala, i a l’estat de Himachal Pradesh, Dharamsala, on viu el Dalai Lama i l’agradable estació de muntanya de Shimla.

Dia 1: Ciutat d'origen – Amritsar

Sortida des de la ciutat d’origen, via Doha, fins Amritsar. Arribada, assistència i trasllat a l’hotel.

Dia 2: Amritsar

Amritsar, és el centre cultural i espiritual de la religió sikh, i va ser fundada pel Guru Ram Das al 1574. La major atracció és el “Golden Temple“, també anomenat Harmandir Sahib. El temple es troba al centre d’un estany d’aigües sagrades, és un edifici cobert d’or que acull l’Adi Granth (el llibre sagrat dels sikhs). A la tarda anirem fins Wagah, a la frontera indo-pakistanesa, on cada dia se celebra la acolorida i teatral cerimònia del tancament de la frontera, tot un espectacle.

Dia 3: Amritsar – Dharamsala

Al matí sortida cap a Dharamshala, antiga estació de muntanya que actualment és la seu del govern tibetà a l’exili i en la qual viu el Dalai Lama. La majoria dels tibetans es concentra a Mcleodganj que és el cor real de la ciutat.

Dia 4: Dharamsala

Recorrerem la ciutat al nostre aire: els petits mercats, la residència del Dalai Lama, el temple Tsuglagkhang, on es troba el gompa Namgyal, el Norbuligka Institute, també podrem fer alguna petita caminada pels voltants fins a la cascada de Bhagsu

Dia 5: Dharamsala – Anandpur Sahib

Sortida cap a Anandpur Sahib, petita ciutat que és un important centre de pelegrinatge i el lloc més sagrat per als sikhs després del “Golden Temple” d’Amritsar. Al 1699, el desè i últim Guru Gobind Singh va fundar la germandat Khalsa: una raça escollida de soldats-sants que respectarien els estrictes codis morals de conducta i es dedicarien a una croada per la justícia. I va ser el mateix Gobind Singh que va voler que el festival de Holi, el “festival de colors”, que se celebra generalment a tota l’Índia, es convertís en el Hola Mohalla, una celebració per demostrar l’esperit marcial de les seves gents.

Dies 6 i 7: Anandpur Sahib

Dies per gaudir del Festival Hola Mohalla. Els protagonistes de la festa són els guerrers Nihang que van ser temibles defensors de la fe, vestits de blau, porten espectaculars turbants, adornats amb joies de plata, i amb les seves afilades espases es desafien en duel. Els pelegrins arriben a Anandpur Sahib per assistir a les cerimònies de pregària que tenen lloc en el “gurdwara” (temple) de Keshgarh Sahib, unir-se a la processó al voltant del temple i assistir a les diferents competicions.

Dia 8: Anandpur Sahib - Shimla

Sortida cap a Shimla, important estació de muntanya als peus de l’Himàlaia, i que va ser capital d’estiu dels anglesos.

Dia 9: Shimla

Dia per visitar la ciutat: el carrer principal, el Mall, els petits mercats, les esglésies, l’espectacular edifici colonial Viceregal Lodge, lloc històric i escenari de reunions crucials que culminarien amb la independència de l’Índia, una petita caminada fins Prospect Hill

Dia 10: Shimla – Chandigarh

Ens dirigim a Chandigarh, la capital del Panjab i Haryana, que va ser dissenyada per Le Corbusier, com un experiment innovador de planificació urbana, la ciutat està dividida en sectors, i cada sector funciona com una ciutat independent, amb els seus mercats, temples, escoles …. Visitarem els seus edificis i parcs més importants.

Dia 11: Chandigarh – Patiala

Al matí sortida cap a Patiala, que va ser la capital d’un dels estats principescos més importants de l’Índia colonial, els seus Maharajàs eren dels més extravagants i poderosos, un lloc ple d’història: podrem visitar el Qila Mubarak, el Moti Bagh Palace i ens allotjarem al Baradari Palace que va ser antiga residència reial.

Dia 12: Patiala - Tarn Taran – Amritsar

Sortida cap a Amritsar. En ruta visitarem el Tarn Taran, una ciutat amb nombrosos gurdwaras, entre els quals destaca el Gurdwara Sri Tarn Taran Sahib, amb la seva cúpula d’or i l’estany més gran d’entre tots els gurdwaras. Arribada a Amritsar i allotjament.

Dia 13: Amritsar - Ciutat d'origen

De matinada trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada. Arribada i fi dels nostres serveis.

K-logo final - símbol

 Demana el teu pressupost a mida

Trucan’s: +34 931 426 891

pdficon