UTTARAKHAND: ESPIRITUALITAT I NATURA (ARDH KUMBH MELA)

  • Kumbh Mela
  • Bengal Tiger
  • Jim Corbett
  • Haridwar
  • Kumbh Mela 2
  • Rishikesh

Una ruta per Uttarakhand, un estat poc conegut pels turistes, però on es troben alguns dels llocs de pelegrinatge més famosos de tota l’Índia. Un viatge espiritual per assistir al Ardh Kumbh Mela, a Haridwar, una de les festes més importants de l’hinduisme, que enguany se celebra entre els mesos de gener i abril. Completarem el viatge amb una visita al màgic Taj Mahal, a Agra i també visitarem el Parc Nacional Jim Corbett, una de les reserves en les quals podem trobar el tigre de Bengala.

Dia 1: Ciutat d'origen– Delhi

Sortida en vol de línia regular cap a Delhi. Arribada, assistència i trasllat a l’hotel.

Dia 2: Delhi

Disposarem de vehicle privat per descobrir la ciutat i els seus monuments més emblemàtics: el memorial a Gandhi a Raj Ghat, el minaret més alt d’Àsia, Q’tub Minar, la tomba d’Humayun, la Porta de l’Índia i el temple de Lakshminarayan. … i a Old Delhi trobarem la mesquita més gran d’Índia, la Jama Masjid, el Fort Vermell, i farem un passeig en rickshaw pels petits mercats.

Dia 3: Delhi – Mathura – Agra

Sortida per carretera cap a Agra, en ruta visita de Mathura, petita ciutat sagrada, on es creu que va néixer el déu Krishna. Visitarem els seus temples i ghats a la vora del riu Yamuna, on els pelegrins realitzen les seves cerimònies. Continuació fins a Agra, antiga capital de l’Imperi Mogol.

Dia 4: Agra

Disposarem de tot el dia per visitar la ciutat sense presses: el màgic Taj Mahal, sens dubte el més bell exemple de l’arquitectura mogol, l’impressionant Fort Vermell, també anomenat Lal Qila, el mausoleu de Itimad-ud-Daula, els jardins de Mehtab Bagh i els carrerons del Kinari Bazaar ….

Dia 5: Agra – Unchagaon

Al matí sortida cap a Unchagaon. Ens allotjarem en el Fort de Unchangaon, residència del Raja Surendra Pal Singh, que va heretar el palau al segle XIX, i el va restaurar personalment per convertir-lo en hotel. Serà el nostre punt d’entrada a Uttarakhand. Tindrem la possibilitat d’apropar-nos al riu i, amb una mica de sort, observar els curiosos dofins del Ganges.

Dia 6: Unchagaon – P.N. Corbett

Sortida per carretera cap al P.N. Corbett, el primer Parc Nacional de l’Índia, fundat el 1936 pel famós caçador i conservacionista Jim Corbett. Es troba en plena vall del riu Ramganga i als contraforts de l’Himàlaia, abasta des de les sabanes fins a muntanyes cobertes de boscos caducs, hi trobarem tigres, lleopards, óssos negres asiàtics, búfals, elefants, diferents espècies d’antílops i una gran varietat d’aus .

Dia 7: P.N.Corbett

Dia dedicat a descobrir el P.N.Corbett, realitzarem diferents safaris pel parc, amb tot terreny o a lloms d’elefant.

Dia 8: P.N. Corbett – Haridwar

Sortim cap a Haridwar, la ciutat en la qual el sagrat Ganges abandona l’Himàlaia i s’endinsa en la plana indogangètica. El seu nom significa “La porta dels déus“, i és un important centre de peregrinació, ja que és un dels 4 tirthas, en els quals se celebra el Kumbha Mela, un dels majors festivals religiosos del món. La ciutat la formen nombrosos temples, dharmasalas i ashrams, durant tot l’any van a ella multitud de pelegrins. Cada dia al vespre al ghat Har Ki Pauri, es reuneixen milers de fidels per celebrar la cerimònia del aarti, un ritual de culte al riu, amb milers d’ofrenes de flors i espelmes.

Dies 9 i 10: Haridwar – Ardh Kumbh Mela

Disposem de dos dies per endinsar-nos al Ardh Kumbh Mela, que se celebra aquest any, coincidint amb l’entrada de Júpiter en Aquari i del Sol en Àries. Segons la llegenda, en els temps mitològics, déus (devas) i els dimonis (asuras), van lliurar una batalla per obtenir el Kumbhá (vas), que contenia l’amrita (nèctar de la immortalitat) Es creu que durant la batalla van caure quatre gotes d’amrita en quatre ciutats: Prayag, Haridwar, Ujjain i Nashik, per això són sagrades i en elles se celebra el Kumbha Mela (Festival del vas). Per a l’ocasió es reuneixen centenars de milers de pelegrins, ascetes, gurus, ioguis i shadus, alguns dels quals viuen normalment reclosos en llocs remots, com els Naga Babas (ascetes nus coberts de cendres), i tots ells, formant llargues processons, realitzen els “banys purificadors” al riu els dies propicis.

Dia 11: Haridwar – Rishikesh - Haridwar

Avui ens aproparem a Rishikesh, la capital de ioga. En els anys 60 es va donar a conèixer per ser el lloc al qual van acudir els Beatles per visitar a Maharishi, i avui dia acudeixen molts occidentals a la recerca de la il·luminació espiritual i dels ensenyaments dels mestres que hi viuen. Podrem visitar alguns dels molts temples i ashrams situats al llarg de les ribes del riu Ganges. A la tarda retorn a Haridwar.

Dia 12: Haridwar - Delhi

A l’hora indicada sortida cap a l’aeroport de Delhi, per agafar el vol de tornada. Nit en vol.

Dia 13: Ciutat d'origen

Arribada i final dels nostres serveis.

K-logo final - símbol

Demana el teu pressupost a mida

Trucan’s: +34 931 426 891

pdficon