• Sarahhoa
  • Vietnam - Sapa
  • Guido da Rozze
  • Francesco Paroni

Vietnam és una barreja de colors, històries, gent i paisatges …. En aquest viatge el travessarem de nord a sud, gaudint de tota la seva diversitat: els espectaculars paisatges de muntanya i arrossars a Sapa, on visitarem poblets de diferents ètnies; Hanoi, la ciutat dels llacs i capital del país, els màgics paisatges de la badia de Ha Long, declarats Patrimoni de la Humanitat, l’antiga capital imperial de Hue, l’antiga ciutat portuària de Hoi An, les platges turqueses de Cua Dai i la mítica Ho Chi Minh, l’antiga Saigon.

Dia 1: Ciutat d'origen - Hanoi

Sortida en vol internacional de línia regular cap a Hanoi. Nit en vol.

Dia 2: Hanoi

Arribada al matí a Hanoi. Assistència a l’aeroport, tramitació del visat, i trasllat a l’hotel on disposarem de temps lliure i allotjament.

Dia 3: Hanoi – Sapa

Sortim per carretera cap al nord-oest seguint el curs del poderós Riu Vermell. Els paisatges van canviant gradualment; deixem enrere la gran plana que constitueix el seu delta per endinsar-nos en una zona muntanyosa que es va fent més bella a mida que ens acostem a la frontera amb la Xina. L’aparició de les terrasses d’arròs ens anuncia que estem a prop del nostre destí. El llogaret de Sapa va ser fundat pels francesos a principis del segle XX com a lloc d’esbarjo. Per la inigualable bellesa dels seus paisatges van anomenar a aquesta zona “Els Alps Tonkinesos“. A més dels seus paisatges, aquesta zona té un gran interès des del punt de vista antropològic ja que constitueix un mosaic de grups ètnics diferenciats, amb diferents cultures, llengües, tradicions, creences …
A la tarda sortirem caminant cap a Cat Cat, llogaret de l’ètnia H’mong. L’acostament és sempre cap avall i pren poc més de 30 minuts. Visitem el petit llogaret en el qual segurament podrem veure el treball de les seves dones en un dels telers artesanals en els que confeccionen les seves vistoses teles. Després de la visita continuem caminant uns minuts més fins a la cascada que porta el nom del llogaret. Allà tindrem ocasió de descansar abans de tornar a Sapa.

Dia 4: Llogarets ètnics de Sapa

Sortim per carretera fins a Lao Chai, llogaret de l’ètnia H’mong des d’on començarem a caminar. Després d’unes dues hores i mitja arribarem a Ta Van un llogaret de l’ètnia Giay. El nostre guia ens prepararà l’esmorzar mentre passegem pel llogaret. Després de dinar sortirem de nou caminant fins al llogaret Giang Ta Chai, de l’ètnia Dao-vermells, des d’on tornarem en furgoneta a Sapa per passar la nit. El trekking és molt senzill, gairebé sense canvis de cota pujades o baixades excepte en l’última part. El temps real caminant són unes 4 hores distribuïdes al llarg de tot el dia.

Dia 5: Sapa - Hanoi

Disposem del matí lliure a Sapa per poder passejar pels seus carrers, pujar a la muntanya Ham Rong o bé fer l’excursió opcional que oferim al Mercat de Bac Ha. A la tarda sortirem per carretera cap a Hanoi, on passarem la nit.

Dia 6: Hanoi – Badia de Ha Long

Després d’esmorzar sortim per carretera a Ha Long Bay. Després d’una mica menys de 4 hores arribem al port on embarquem en el nostre creuer. Iniciem de seguida la navegació per aquesta badia declarada per la UNESCO “Patrimoni de la Humanitat“, recorrent els seus impressionants paisatges formats per una combinació capritxosa i variada de pedra, aigua i vegetació, mentre gaudim d’un dinar basat en productes del mar al restaurant panoràmic del vaixell. Durant la navegació tindrem ocasió de visitar alguna de les impressionants coves que l’aigua i el vent ha perforat a través dels mil·lennis, en els colossos de pedra que s’alcen per tot arreu. Si el temps acompanya podrem, a més, fer una capbussada en aquestes aigües del Golf de Tonkin. La navegació del dia acabarà en una bella cala on soparem i passarem la nit.

Dia 7: Badia de Halong - Hanoi

Els qui vulguin matinar, tindran ocasió de veure la sortida del sol, apuntant per darrere de les moles de roca i pintant-les amb mil noves llums i ombres a cada moment. Després de l’esmorzar, continuarem el nostre creuer que ens portarà de retorn al port. Allà ens espera el nostre vehicle per portar-nos de tornada a Hanoi on arribarem a mitja tarda.

Dia 8: Hanoi - Hue

Programa de visites a la ciutat, que inclou els llocs més interessants, entre ells el Temple de la Literatura, la plaça de Ba Dinh, la pagoda d’un Pilar, el mausoleu de Ho Chi Minh, la casa presidencial sobre pilars, la pagodes de Tran Quoc i temple de Quan Thanh al llac de l’Oest. A la tarda anem a l’aeroport per agafar un vol cap a Hue, on passarem la nit.

Dia 9: Hue

Dedicarem el dia complet a explorar l’importantíssim llegat arquitectònic de Hue, la que va ser capital de l’última dinastia imperial del Vietnam. Visitarem la Ciutadella, el Palau Reial i les restes de la Ciutat Púrpura Prohibida; el mausoleu del rei-poeta Tu Duc; farem un creuer pel riu dels Perfums i ens relaxarem a la Pagoda de Thien Mu, símbol màxim de l’espiritualitat al centre del Vietnam. Nit a Hue.

Dia 10: Hue – Hoi An

Trasllat per la panoràmica carretera de la costa fins a Hoi An, uns 130 km al sud de Hue. Pel camí ens aturarem primer a Danang per visitar l’interessant Museu Cham que allotja la major col·lecció del món d’escultures i artefactes d’aquesta antiga civilització. La nostra segona parada serà a les Muntanyes de Marbre, complex de 5 formacions rocoses al costat del mar que ha estat, al llarg dels segles, un lloc de gran importància espiritual i religiosa. Tindrem ocasió de pujar a la “Muntanya de l’Aigua” i visitar alguna de les seves coves i pagodes A la tarda visitarem la ciutat de Hoi An i tindrem ocasió de veure alguns dels monuments més rellevants: la casa antiga Tan Ky, la congregació xinesa de Phuc Kien, el pont cobert japonès, el museu de ceràmiques de la ciutat, el centre de treballs artesanals i el colorista mercat.

Dia 11: Hoi An

Hem passat ja l’equador d’un viatge molt intens i ens mereixem un dia lliure a Hoi An, una de les ciutats més boniques del sud-est asiàtic, per descansar i passejar pels seus carrerons, gaudir de la magnífica platja de Cua Dai (a 4, 5 km de la ciutat) o bé fer alguna de les excursions opcionals que proposem.: la ciutat sagrada de Myson, l’illa de Cham

Dia 12: Hoi An – Ho Chi Minh

Passarem el matí a Hoi An i per la tarda ens dirigirem a Danang per agafar un vol cap a Ho Chi Minh, l’antiga Saigon, on passarem la nit.

Dia 13 : Ho Chi Minh

Dedicarem el matí a visitar la ciutat, incloent els llocs més interessants, com són el Temple de l’Emperador de Jade, la catedral de Notre Damme, l’Oficina de Correus, el Palau de l’Òpera, l’Ajuntament, el mercat de Ben Thanh … Ens dirigirem després al districte de Cu Chi on la guerrilla va construir un vast complex de túnels que alberguen les més variades instal·lacions sota terra: hospitals, sales de reunions, menjadors, cuines … Després de la visita de les impressionants instal·lacions tornarem a Ho Chi Minh.

Dia 14: Ho Chi Minh

Día lliure a Ho Chi Minh per aprofundir en aquesta excitant ciutat al ritme de cadascú, per acabar les compres pendents del viatge o bé per fer una de les interessants excursions al Delta del Mekong que proposem.

Dia 15: Ho Chi Minh – Ciudad de origen

Tot el bo s’acaba i aquest viatge per Vietnam no podia ser una excepció. A l’hora indicadaa farem el trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada.

Dia 16: Ciudad de origen

Arribada a la ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

K-logo final - símbol

 

Demana el teu pressupost a mida

 

Extensions

Aquest viatge es pot completar amb una extensió a Siem Reap, per visitar els temples d’Angkor.

pdficon